maandag, november 9

De keuken van GriekenlandDe Griekse keuken is als een ''Hoorn des Overvloeds''

In de grote diversiteit aan gerechten herkennen we de invloed van de reizigers,legers en zeelieden die Griekenland door de eeuwen heen aandeden.
De overvloedige aanwezige verse vis en schelpdieren worden van het vaste land of van een van de honderden eilanden gevangen en gebruikt in een verscheidenheid aan recepten.
Vooral salades en groenten staan op het menu
Lam en gevogelte worden vaak aan het spit of op de barbeque geroosterd.
Met kruiden zoals tijm,oregano,basilicum en munt wordt kwistig omgesprongen.
Ook specerijen,zoals kaneel,kruidnagel,piment,komijn en peper maken vele gerechten op smaak.
In het droge dorre klimaat gedijen de olijfbomen goed en zorgen elk jaar opnieuw voor een bedrijvigheid in de olijfgaarden als de pluk begonnen is.
De olijfolie van zeer goede kwaliteit komt ondermeer van het eiland Kreta.
Kreta is ook beroemd om zijn honing,noten,zachte yoghurt en overheerlijke kazen, zoals feta,kefalotiri en graviera.
Druiven worden geteeld om zo te eten,om te drogen als sultana's,rozijnen en krenten en natuurlijk voor de wijn
De geuren van zoete lekkernijen,gebak en brood dringen in bijna elk plaatsje je neus binnen als je door de smalle straatjes loopt.


Posted by Picasa

1 opmerking:

  1. Valerie voor Canvas17 februari 2010 om 12:30

    Gisteravond kwam één van de beste Griekse keukens uit België aan bod in het programma 'In de keuken' op Canvas. Chef Constantin Erinkoglou van het Griekse restaurant Notos in Brussel was er te gast. De chef bereidde er twee van zijn topgerechten en liet zowel Eva en Kapinga Gysel van Zita Swoon als stand-up comedian Philippe Geubels zullen die namaken. Later deze week vind je de recepten en bijhorende videofragmenten terug op canvas.be/indekeuken. 'In de keuken' speelt iedere dinsdag om 20.40u op Canvas.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.