donderdag, november 26

Van appelbloesem tot appeltaart

De geur van appeltaart trekt door het huis.....daar wordt je toch helemaal blij van op zo'n herfstachtige dag.....
ik gebruik al jaren dit recept van: Landgoed De Olmenhorst
Grootmoeders Appeltaart
12 middelgrote appels, elstar, jonagold of goudreinette of een combinatie hiervan
500 gram bakmeel
350 gram roomboter
250 gram basterd suiker wit
snufje zeezout
kaneel
1 ei
Schil de appels en snijd deze in dunne plakjes, bestrooi deze met flink wat kaneel en wat basterdsuiker. Kneed in de keukenmachine of met de hand de boter het meel het ei de rest van de basterdsuiker tot een mooie substantie. Doe er een klein snufje zout bij. Wrijf een bakplaat in met zonnebloemolie, of boter. Bekleed de bakplaat met het deeg. Hou een flinke klont achter de hand, voeg nog wat bloem toe, en kneed het deeg tot het kruimeltjes zijn. Bestrooi hiermee de appeltaart. Plaats de taart in de oven op 175 graden en laat deze 1 uur en een kwartier erin staan. De taart is klaar, genieten maar. Natuurlijk het lekkerst met slagroom. Als dessert ook lekker met een bolletje ijs.
 
Posted by Picasa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.