zondag, november 8

Recept pompoensoep

Pompoenen zijn een zeer oud cultuurgewas. In Midden- en Zuid-Amerika werden al tussen 9000 en 7000 jaar voor Christus pompoenen verbouwd. In de 16e eeuw werd de pompoen voor het eerst in Europa geïntroduceerd. De pompoen wordt geleverd door soorten van het geslacht Cucurbita, dat totaal een dozijn soorten omvat.
De pompoen die je het meest in de Nederlandse winkels vindt is de Hokkaidopompoen (genoemd naar het Japanse eiland Hokkaido)en die gebruikten ik voor dit soepje.
*2 Hokkaidopompoenen
*1 dikke zoete ui
*3 teentjes knoflook
*flesje lightroom(koeling)
*gerookte kipfilet
*groentebouillon tabletten.
*zout,peper uit de molen,laurierblad,fenegriek,foelie,currypoeder,nootmuskaat over het ouderwetse raspje.
*eetlepel olijfolie

Schil de pompoen(niet noodzakelijk bij dit soort)verwijder pitten en draden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snipper de ui + knoflook en fruit zachtjes in olie,smoor de blokjes pompoen enkele minuten mee.
Doe er water bij tot pompoen net onder staat.
Breng aan de kook en doe er de bouillontabletten,kruiden en specerijen bij.
Laat zachtjes koken met deksel op de pan tot pompoen gaar is.
Verwijder laurierblad, pureer met staafmixer tot een gladde massa.
Roer er de lightroom doorheen,ger.kip in blokjes, en maak eventueel op smaak met peper en zout.
Strooi er wat fijngeknipten platte peterselie overheen.

Smakelijk eten!

 
Posted by Picasa

 
Posted by Picasa

Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.