maandag, december 7

Cinnamon van Sri Lanka

Vorig jaar rond deze tijd verbleef ik op Sri Lanka en tijdens de rondreis deden we de aantrekkelijke oude stad Galle aan waar overal herinneringen uit het verleden te vinden zijn uit de tijd van de VOC.
De specerijen die wij nou bijna dagelijks gebruiken in onze gerechten werden in die tijd door de zeevaarders mee naar Holland gebracht.
Zo ook zakten wij op 'n dag de Madu Rivier af op weg naar Cinnamon Island.
En maakten daar kennis met haar bewoners en de ijverige handen die met 'n scherp mes de flinterdunne laagjes van de takken snijden van de kaneelboom.
De beste en fijnste cinnamon komt van Sri Lanka.
 
Posted by Picasa

Vooral in de maand december wordt in veel recepten kaneel gebruikt, denk maar eens aan, pepernoten, speculaas, appelgebak, appelbollen, appelbeignets, stoofpeertjes en natuurlijk in de gluhwein mogen de kaneelstokjes niet ontbreken.
We branden waxinelichtjes met kaneelgeur om het gezellige Kerstsfeertje in huis op te roepen.
 
Posted by Picasa

Laat de kaarsjes branden in deze donkere dagen en maak het binnen en buiten gezellig!
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.