dinsdag, december 29

Kon niet wachten tot die teer uitziende bloemen van de Helleborus in mijn tuintje uit de grond piepen.
In de week voor kerst kocht ik bij de bloemist deze in de kas opgetrokken Helleborus.
Als ik dit bloempje van heel dichtbij bekijk doet het me altijd denken aan het fragiele balletrokje van 'n balletdanseres.........
 
Posted by Picasa


De Helleboris niger werd naar west Europa gebracht door Pierre Belon [1517-1564]. Deze dokter/ botanist, een combinatie die in die tijd gebruikelijk was, werd door de Franse koning Henri II op expeditie gestuurd naar het Midden- Oosten. Na tal van avonturen (door piraten overvallen, zonder kleren, maar wel met de gevonden zaden, achtergelaten in de woestijn) bracht hij uiteindelijk de Helleboris niger naar Parijs. Hoewel men geneeskrachtige werking aan de plant toeschreef is deze Helleboris niger zéér giftig!
Januari en februari zijn echt dé Helleboris maanden.
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.