maandag, januari 18

Jeugdsentiment.....

 
Posted by Picasa

Nee......grote jongens verzamelen die prachtige modelauto's!
Mijn man struint geen kringloopwinkels af.....daar is niks te vinden volgens hem, 'n brocante of rommelmarkt daar kan hij nog wel eens een hele enkele keer geluk hebben om iets naar zijn gading te vinden.
Maar zijn hobby rijkt iets verder.......om een collector's item op de kop te tikken....
.......Laatst kwam hij weer eens terug van een speciale beurs in Londen en toen ik bij thuiskomst de deur voor hem opende zag ik aan zijn brede smile dat hij iets gevonden had....
Als een kind zó blij werd er vervolgens een blikken auto uit vele lagen zacht papier gerold......
Jeugd sentiment noem ik dat......
Wat wil nou het toeval: hij was als kind in het bezit van zo'n zelfde Distler Wanderer,gemaakt bij de Firma Johann Distler in Nürnberg die een breed spectrum van blikken speelgoed maakten zoals auto's,treinen en blikken figuren.
Door een met sleutel opdraai mechanisme en versnellingspookje was het bij veel jongens een lievelings stukje speelgoed in die tijd.
Maar.......juist dat stukje speelgoed raakte verloren.....alleen de herinnering en verhalen bleven....
En nou......kwam hij na vele jaren verzamelen,zoeken en bezoeken van beurzen in binnen en buitenland, in Londen de auto weer tegen en na wat afdingen werd de koop gesloten.
Heerlijk om zo'n blije man na 'n weekeindje struinen in Londen thuis te krijgen.
Als jullie goed kijken op dit oude kiekje zie je de bewuste auto in de handjes van manlief.
 
Posted by Picasa


Zo beleeft ieder van ons weer op zijn eigen manier veel plezier met verzamelen.

Groeten,
Ger

6 opmerkingen:

 1. Hoi Ger,

  Verzamelen is zoooo leuk, en als je beide iets hebt wat je verzameld dan begrijp je de ander zo goed.
  Prachtig die auto's ik ben op de verzamelaarsbeurs in Utrecht ook langs de speelgoed kramen gelopen ik keek mijn ogen uit.
  Hij is waarschijnlijk wel al een gevorderde verzamelaar omdat hij helemaal naar Londen gaat??
  Leuk hoor ik begrijp zijn blijdschap helemaal.

  Lieve groet Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat geweldig zeg en dat hij de auto nu weer heeft,ik snap dat hij helemaal blij is,moet wel zeggen dat ik het speelgoed van vroeger veel mooier vind als het speelgoed van nu en wat super de foto van toen hij klein was,fijne avond,groetjes Musje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ger, bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog en gezellig dat je dit allemaal gaat volgen. Ik voel me hier ook thuis hoor, dus mij zal je ook vaker terugzien. Wat een leuk verhaal over de dinky toys en wat een jeugdsentiment hihi.
  Ik ga nog even verder lezen en tot de volgende keer.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heej Ger,

  Ik weet helemaal wat je bedoeld met "de foto slaat dan helemaal dood" ik gebruik binnen met deze grauwe dagen GEEN flitser ja klinkt gek maar ik gebruik het fotoprogramma van picasa en daar maak ik de foto dan lichter en dat gaat super.
  Ken je picasa???of gebruik je het al??? het is heel simpel gratis te downloaden en je kunt er erg veel mee.

  lieve groet Irma, en ik wil je ook nog even zeggen dat ik het reuze gezellig vind met je op het blog:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijk verhaal Ger,dan smelt je toch als je man thuis komt met zo'n brede glimlach op zijn gelaat. Letterlijk zo blij als een kind, ach ik vind dit echt vertederend. Op de jeugd foto kan je goed zien met hoe veel liefde hij de auto vasthoud, zijn pronkstuk, zo schattig. En jij kan het allemaal zo heerlijk omschrijven, daar ben je echt een kei in. Met veel genot lees ik jou mooie posten, en ben ook altijd erg blij met al jou attente en lieve reactie's. Wat is bloggen toch leuk hé?

  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een pos van jou alweer een jaartje oud, maar toch een reactie.
  Mijn man verzamelde eigenlijk nooit echt iets, ja muziek!!!
  Ik was bezig met genealogie en verzamelde foto's en papieren van de hele familie.
  Zijn vader was altijd op de grote vaart geweest en daar vonden we het aanmonsterboekje van. Zo konden we per dag datum en tijd zien waar de man was geweest en met welk schip. Kees is toen op zoek gegaan naar kaarten met foto's van de genoemde schepen, dat was goed te doen via het heerlijke internet uiteraard.
  Hij heeft het niet af gekregen, maar misschien dat ooit onze zoon het leuk lijkt, wie weet, tot dan zit het in een mooi kistje.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.