woensdag, januari 27

Oud linnengoed gewassen en gestreken.

Het is eigenlijk nog niet eens zo heel lang geleden dat onze oma's,moeders en schoonmoeders zwoegden aan de wasteil met wasbord en wringer,met zakje blauw en papje stijfsel....

 
Posted by Picasa

......en nou speel ik aan de strijkplank met stoomstrijkijzer en spuitbus strijkspray en mijn digitale camera.....
Maar wel met al dat mooie linnengoed uit mijn oma's en schoonmoeder haar linnenkast.
Het lag al weer jaren bij mij ongebruikt in de linnenkast goor te worden......
 
Posted by Picasa

.......maar het is na een voorzichtige wasbeurt weer kraakhelder en ligt bijna weer keurig gestreken op 'n stapel om straks de slaapkamer op te fleuren na een metamorfose....
Nou ik ga snel weer verder............anders zien jullie het resultaat nooit!!

9 opmerkingen:

 1. Ohh Ger ik hou ook zo van oud linnengoed.
  Het wordt idd heeeeel snel goor. Ik wilde het deze week ook eens onderhanden nemen, maar het ontbreekt me weer eens aan tijd ;(
  Wat zijn trouwens de hartvormige gehaakte dingetjes???
  Ziet er nl leuk uit maar kan het niet thuis brengen.
  Heeft die jongedame(ons Britje) je mee geholpen op de foto...hihi..
  Groetjes Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Oma...Zit ik op jou blog te kijken zie ik mezef ineens.
  Dat is grappig,was leuk toen hé?
  Ben je al klaar met strijken...mama zegt dat dat jou hobby is Haha (ik moet naar bed)

  Groetjes en een knuffel van je allerliefste kleindochter XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een zwak voor oud linnengoed, vooral als het zacht is geworden door het vele wassen.
  Maar ook de oude linnen lakens vind
  ik geweldig, die zijn vaak zo groot dat je er prachtige gordijnen van kunt maken.
  Groetjes, Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige collectie linnengoed! En zo leuk al die oude wasspulletjes, om te zien dan. Ben toch wel blij met mijn wasmachine en stoomstrijkijzer :-) En wat een prachtige haard heb je! Dankjewel dat je de foto van mijn give away op je blog hebt geplaatst.
  Lieve groet Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een post om blij van te worden, wat is dat oude linnengoed toch prachtig. En de hartvormige dingetjes waar Cobi over schrijft, volgens mij zijn dat pannenlappen, klopt dat? Zelf heb ik als klein meisje ook nog op het wasbord geboend voor mijn moeder, ze had een grote zinken teil met houten wasbord, en aan de achterkant was aan de teil een handwringer bevestigd. En de zakjes blauw en stijfsel papjes herinner ik me als de dag van gisteren. Wat een oude tut al hé`;~) Maar ehh.....jou gewasssen en keurig gestreken stapel ziet er geweldig uit. Enne... ga maar snel verder want ik be REUZE benieuwd naar je metamorfose van de slaapkamer. En wat schattig dat je je lieve kleindochter in de collage hebt verwerkt, enig.

  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ger, heerlijk de geur van pas gewassen linnengoed, vooral als het ook nog op een eerste voorjaarsdag buiten heeft gehangen. Prachtig al dat oude linnengoed, ik heb er zelf ook wat van. Ben benieuwd wat je ervan gaat maken.
  Fijne dag en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind dat zo gaaf dat oude linnengoed,ikzelf heb er niets van,ga het nog weleens kopen,maar het is nog specialer als het van familie is geweest,het ziet er super uit op je collage,fijne avond,groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je hebt gelijk, hier zit ook zo'n oma,dit heb ik ook gedaan,en wasgoed op het bleekveld,later de stamper.en door de vringer,hou maar op,wat een werk toen,maar ik ben wel blij dat ik het zelf meegemaakt heb,.

  groetjes Oma nijn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zit in je 'archief' te snuffelen. Zo leuk, je post over het oude linnengoed. Prachtig, hè, dat oude linnengoed en de lakens van zo'n mooie zware kwaliteit. De lavendelzakjes zijn ingenieus gemaakt en schattig met die doorgeweven lintjes.
  Groeten,
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.