maandag, februari 15

Lotus bloem

Lotusbloem


De lotusbloem is het symbool voor zuiverheid.

Zoals de lotus vanuit de modder onder water naar het licht groeit, zo kan ook de mens meer een wijzer mens worden. De lotusbloem doet denken aan de mens die zoekt naar de waarheid. In deze symboliek is de lotus een bloem die haar wortels heeft in het troebele, modderige water van onwetendheid en lijden.

De bloeiende lotus is ook symbool voor wat 'verlichting' wordt genoemd. Daarmee wordt bedoeld het tot volle bloei komen van de bloem, het tot volle inzicht komen van het menselijk bestaan met al zijn lijden en geluk, niet alleen voor je zelf maar voor al het leven om je heen.

6 opmerkingen:

 1. Heej Ger,

  mooi he die lotus bloem zijn betekenis past echt bij hem,
  Wat een gave banner heb je, heel sfeervol.

  lieve groetjes en een hele gezellige blogweek Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo daar kunnen we het weer even mee doen..........!!

  Mooi geschreven hoor !

  Bedankt voor je geweldige lieve woorden op mijn blog,toppie!

  Ik had het met het lezen van de jouwe ook moeilijk ,................gisteren naar een hele goede vriend van ons geweest ( 47 jaar ) die met zijn laatste fase van zijn leven bezig is ! als je dan van hem hoort laat het alsjeblieft voorjaar worden anders zie ik alleen nog naar sneeuw dan is het wel even slikken !!

  Gelukkig hadden zijn 4 kinderen 1000 !! tulpen in huis gezet voor papa............lief he??

  Tja ik vind het leven soms zo moeilijk..maar ja wie niet ?

  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat mooi, ik wist dit niet over de lotusbloem.
  Jouw blog blijft eigenwijs, maar dat weet je al.

  groetjes
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo dat zijn prachtige bloemen,die wil ik ook wel,oh wat een hebberd ben ik toch ook haha,nee hoor ben gewoon een bloemengek,ik wens je een fijne avond,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ger, wat een leuk en leerzaam stukje over de Lotusbloem, ik er van de week net iets over gelezen. Vanwege het feit dat de bloem uit zijn eigen wortelstok lijkt te ontstaan symboliseert hij de Goddelijke geboorte en zuiverheid.
  Een bijzondere plant/bloem met een bijzonder verhaal.
  Nog even over de vorkjes, ik weet niet of deze een abonnementskado van de Margriet zijn, maar het zou best eens kunnen, mijn oma las vroeger wel altijd de Margriet en ik weet dat er meerdere bloggers zijn die deze vorkjes hebben. Niet speciaal in die zin, maar voor mij heel speciaal omdat ze van mijn oma zijn geweest en ik een speciale band met haar had.
  Fijne avond.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie foto's. En leuk om eens de betekenis te lezen van zo'n bloem.
  Groetjes Renny

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.