vrijdag, februari 19

Nieuwjaarswens van 79 jaar geleden.

Snuffel graag op brocante en ''rommelmarkten'', maar gisteren struinde ik weer eens door m'n eigen kasten en laden.........en wat je dan allemaal tegenkomt......pffffff.....ja dat krijg je na 45 jaar verzamelwoede en ALLES bewaren....
Dan zijn er de afgelopen tijd ook nog wat dierbare spulletjes bijgekomen van schoonouders ,die manlief heel begrijpelijk wil bewaren.
En tussen al die oude vergeelde portretfoto's en kiekjes waar ik wel van weet dat het familie is maar veel  namen niet ken vond ik dit Nieuwjaarswensje geschreven in het jaar 1935 met een sierlijk handschrift door mijn lieve schoonmoeder, ze was toen 12 jaar.
Bij het lezen van zulke mooie woorden aan haar ouders gericht denk ik wat 'n gewichtige woorden voor een kind.......
Gelukkig gaat het er in deze tijd wat luchtiger aan toe.


Zo teer verfijnd zacht papier met ingedrukte reliëfrand en opgeplakt poëzieplaatje.

En dan wil ik jullie ook het oude Herinnerings- bordje in detail laten zien.
Toen waren er ook creatieve handen.....bordje met op achterkant stempel Société Céramique Maastricht en aan voorzijde uitgeknipte foto van ouders schoonmama en zusje, daaromheen met fijn penseel decoratie geschilderd en aflaklaag aangebracht.
Was vast in 1934 in de mode om ''Aandenken'' op deze manier vast te leggen.
Lieve groet en fijn weekeind!
Ger

7 opmerkingen:

 1. Het is prachtig. Wees er maar zuinig op. Zo dierbaar.
  Fijn weekend!
  Groetjes Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat super om dit in je bezit je hebben en vooral omdat het uit de familie komt. Zo'n briefje, en dat mooie bordje, geweldig.
  Leuk weekend en groetjes
  Hermine
  O ja, dit blog heeft nog maar een paar volgers.
  http://parelsinhetparadijs.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie aandenkens hebben jullie, prachtig! Het gaat er nu wel heel anders aan toe, maar zullen ze over 80 jaar ook dit soort aandenkens hebben...ik vrees van niet. Kunnen ze onze blogs teruglezen!
  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow Ger dit is wel heel bijzonder en dierbaar,geweldig dat je dat hebt,ik hoef je niet te zeggen dat je er zuinig mee moet zijn,want dat ben je toch wel,prachtig allemaal,daar kan geen kringloop of wat dan ook tegenop,zo persoonlijk dit,fijn weekend,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Ger, wat een dierbare bezittingen. Ik vind dat zo prachtig dat schoonschrift van vroeger en ja het gaat er nu gelukkig wat luchtiger aan toe, maar toch vind ik dat taalgebruik van toen zo mooi. Ik denk dat ze tegenwoordig niet eens meer schoonschrijven krijgen op school?
  Dat bordje is ook heel mooi, wat leuk die foto erop.
  En je heb alles zo mooi op de foto gezet. Vergeet ook telkens weer te zeggen dat ik je header zo mooi vindt, heb je dat zelf gemaakt?
  Fijn weekend.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ontzettend mooi om te hebben en om te zien hoe dat vroeger ging. Sommige dingen zijn nu beter maar er zijn ook dingen waar we straks met weemoed aan terug denken.

  Een goed weekend,
  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer zo'n beauty van een post, zo zie je maar, wie wat bewaard heeft wat. Wel heel bijzonder hoor, dat tere postpapier en dan nog in een geweldige staat. En dat handschrift voor een meiske van 12 jaar, niet te geloven toch. Wat een prachtig bezit.
  Dat herinneringsbordje is ook uniek zeg dat jullie dat nog hebben, denk ook dat het in die tijd een soort traditie was, maar wel erg leuk. En nog wel van "Société Céramique Maestricht" nee niet fout hoor de [e] in Maastricht want zo schreven ze dat toen. Die fabriek heeft erg veel bijzonder fraai aardewerk gefrabriceerd, ook veel plateel.

  Heb weer genoeten van je post, zoals van al je posten.

  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.