donderdag, maart 4

Voorjaars foto's....

Gisteren bracht Renny van Bizzy @t home mij op het idee om ook de tuin in te gaan,en ik ging niet om de veger of snoeischaar ter hand te nemen....maar de camera, daar had ik veel meer zin in


En wat was het HEERLIJK die eerste warme zonnestralen op m'n rug!

.....Wie zin heeft.......loop maar even mee langs mijn voorjaars collage's van.....
eitje's klutsen.....

Zie al enkele dagen dat de Merels af en aan vliegen met hun snavel vol materiaal om 'n nest te bouwen in de Hedera,en als het najaar is aangebroken haal ik de mooie vogelnesten daar weg om ze tot het volgende voorjaar te gebruiken voor decoratie.

De teakhouten eendjes die ik 12 jaar geleden op Bali kocht hangen nog steeds buiten.


Even in een hoekje zitten uit de wind en in de zon......



Eende eieren in kop en schotels van mijn geërfd Oud-delfts serviesje.



De blauwe winterviooltjes beginnen weer hun eerste bloemen te krijgen na de wintersekou




En het oude aardewerk van de twee bovenste  foto's mocht ook even mee naar buiten.
Anders staat het hoog op een rek boven het raam van de serre bij mijn verzameling aardewerk en ik ben daar héél zuinig op.
Ben er zo'n 38 jaar geleden aangekomen toen wij in Groede in Hotel verbleven. Dagje Cadzandbad, op boulevard waar op de hoek een slager zat waar wij mee aan de praat raakten,hij handelden thuis 'n dorp verderop in zijn garage in wat oude spullen, daar hadden wij wel oren na en spraken af om die avond te komen kijken of er nog wat leuks bij zou zijn voor ons.
Daar viel mijn oog bij binnenkomst meteen op die bak en het vergiet van aardewerk.
Even handelen over de prijs en de koop was snel gesloten.
Toen wij weer terug in hotel kwamen manlief met de kinders aan de hand en ik de bak onder m'n ene arm en de vergiet onder de andere arm, zat er een oudere heer aan de bar die moppelden ''komen ze hier tijdens de vakantie meteen onze antieke Zeeuwse spullen weghalen''
Daar moest ik het mijne van weten en zette het aardewerk voor zijn neus op de bar en vroeg hem vriendelijk wat ik dan zoal gekocht had....
Nou vertelden hij; de bak is 'n schille(wil de echte Zeeuw mij verbeteren als ik de woorden niet goed schrijf) die werden in vroegere tijden gebruikt in de slagerij om het vet op te vangen en te bewaren, en die vergiet heet hier in Zeeland 'n stremien
En geloof me het is heel erg oud!!
Jaren later kwam ik in Bergen op Zoom in het Markiezenhof en ontdekten in de vitrinekasten bij al het oude aardewerk ook een zelfde bak en vergiet.
Even navragen bij de kenner van het museum aldaar....en ook hij vertelden mij een zelfde verhaal over die gebruiksvoorwerpen.
Toen ik hem vertelden dat ik ook in het bezit was van dat zelfde oude aardewerk uit Zeeland zei hij; dan ben der maar héél zuinig op want je hebt iets waardevols in je bezit, en mocht je het ooit willen verkopen dan neem contact met mij op.
Nee verkopen doe ik niet.......ben er zelf ook helemaal weg van!


17 opmerkingen:

  1. Hoi Ger,

    Wat prachtig het lijken wel ansichtkaarten. Je krijgt nog meer zin om naar buiten te gaan. De collage's zijn ook mooi, zal ik ook 's proberen.

    Geniet van 't voorjaar,
    groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heej Ger,

    Ga jij maar lekker je tuin in met je camera hier kan ik geen genoeg van krijgen, dat blauwe deurtje zucht.....zo mooi.
    Je aardewerkschalen, je hebt echt mooie spullen Ger.
    Dat word smullen in het nieuwe seizoen.

    Lieve groetjes Irma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goedemoggel...
    heerlijk die ZON.
    Het kriebelt idd om naar buiten te gaan.
    Ik heb bij de appie h alweer blauwe druifjes gekocht om lekker buiten te zetten.
    Alleen mijn wintervioolen waren niet winterhard vrees ik, wat een triest zootje wat er nu bij mij buiten staat.
    MAAR bij jouw zien ze er prachtig uit helemaal geweldig al dat gezellige blauw buiten.
    Ik moet nodig aan de eieren om te gaan decoreren ;p
    Maar gelukkig komt mijn mannetje het weekend thuis dus even wat eiergerechten zoeken.

    Alvast een fijn weekend gewenst
    Gr Cobi

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Woww!! wat een gaaf verhaal !! en wat een prachtige foto ´s jullie tuin is echt geweldig !!

    Zo gezellig allemaal !! vandaag schijnt de zon weer volop dus.ik ga ook maar naar buiten.alleen hebben wij hier twee terrassen en geen tuin.......en ze zijn nog bijna leeg.dus er valt niet veel te doen.......ik moet de hortensia snoeien..meer niet !! geniet van da dag ! groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Ger, wat een verhaal, wat een geluk dat je daar in die garage zo'n prachtige vondst heb gedaan en ook al is het in geld misschien wel heel kostbaar het gaat om het gevoel wat je bij zo'n stuk heb, dat is natuurlijk niet in geld uit te drukken. Je collages vind ik echt prachtig, wat heb jij het stylen van sfeerhoekjes in je vingers. De foto van de blauwe kopjes met een simpel ei zijn supermooi.

    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtig, wat een mooie plaatjes in jou tuin. Kan ik een bakkie komen halen bij je? Het aardewerk is heel mooi mede door het verhaal erachter, geweldig.
    Lekker genieten van het buitenleven.
    Groetjes Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtige foto`s , ik krijg er een echt voorjaars gevoel van !

    Wat een mooie kopjes zijn dat !
    Ik ben gek van blauw / wit servies !

    Een fijn weekend alvast !

    Peet

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een gezellige tuinfoto's. En herkenbaar al dat blauw! Ziet er gezellig uit, nog een paar graden erbij en we kunnen lekker in een ghoekje uit de wind plaats nemen... groet Jolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hai Ger, als eerste nog bedankt voor je lieve bericht op mijn blog. Deed me echt goed om alle lieve en bemoedigende reacties te lezen. Maar zo te zien hoef jij helemaal geen bezem ter hand te nemen, wat ziet jouw tuin er al mooi uit! Wat een prachtige hoekjes heb je al. Erg mooi, laat het voorjaar maar komen....
    groetjes Arlette

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat leuk dat je ons even meeneemt, en wat een mooie dingen laat je toch zien! Zucht, hier ligt er nog een pak sneeuw hoor, maar het blauw op jouw blog is zo prachtig.

    liefs bellavien

    BeantwoordenVerwijderen
  11. We kunnen al bijna plaatsnemen in je kussens en dan genieten van je mooie violen! Ik hoorde vanavond dat er weer sneeuw kan vallen :-( ...daar zitten we niet meer op te wachten toch?

    Groetjes, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  12. wat een heerlijk hoekje wat ziet dat lichte blauw er prachtig uit
    Ik wil er zo wel bij komen zitten gezellig hoor!!
    Oh vandaag de tuin gedaan zelfs de tegels met bleek geschrobd het leek wel de voorjaarsschoonmaak, alles weer heerlijk fris
    Tot de volgende keer
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ger wat een heerlijke foto's,ik zit me toch te genieten,wat een energie heb je,je moet toch alles maar naar buiten brengen,voor ons is dit mooi om tezien.ga straks ook proberen om een klein beetje te ordenen,heb ook oude stenen kippen eieren en een hele oude kippen voerpot,die is al 45j,oud,
    genieten hoor en de zon is heerlijk

    groetjes van een tevreden oma nijn

    BeantwoordenVerwijderen
  14. hallo ger,dat ziet er allemaal al prachtig en sfeervol uit.
    en wat een mooie kop en schotel,heel bijzonder.
    prachtige foto‘s.

    fijne zondag alvast,lieve gr inka en andre

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dag lieve Ger, wat een vrolijke metamorfose op je blog, schitterend. Het enthousiasme straalt er vanaf. En wat een prachtige post weer met beeldschone bijpassende collage's, je kan er wat van. Nog bedankt trouwens voor het doorgeven van jou type's 'super camera's'. Hihihi, maar.....ze zijn beide niet meer in de handel, giller hé. Wat heb je ook een leuke optie aangebracht, lekker nog even verder lezen voor degene dit dat willen. Nou ik dus zeker wel, mooi verhaal...
    En wat ben je toch slim, [en ik dus dom, hihi] om die prachtige vogelnestje te bewaren om er in het voorjaar weer iets moois van te maken. Zelf sta ik ieder jaar weer vol belangstelling verschillende nestjes te bekijken. Iedere vogel heeft ook weer zo zijn eigen technieken van nestjes bouwen, zo prachtig allemaal, het lijken soms wel gevlochten mandjes, ongelooflijk hoe ze dat voor elkaar krijgen met die snaveltjes en pootjes.
    Heerlijke post is het, heb genoeten en waan me al een beetje in jou lekkere zonnige hoekje...mmm

    Fijne zondag,
    Lieve groet, Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  16. wat een leuke foto's allemaal
    vandaag was het hier in
    zeeland superkoud
    maar als ik naar je foto s
    kijk voel ik toch het voorjaar
    vr groetjes Manja
    Brocante de Knotwilg

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Prachtige foto's en collages heb je gemaakt Ger en dat allemaal van speciale objekten in je tuin. Helemaal geweldig wat je ervan gemaakt hebt.Over de huizen op mijn blog van Rotterdam,Ik heb niet het idee dat die van na de oorlog zijn maar ik ga vanavond een vriendin bellen die haar hele leven in de stad gewoond heeft en die zal me er vast alles van kunnen vertellen.
    Fijne avond nog.

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.