woensdag, april 14

Geknotte bomen

Ook in het Brabantse landschap kom je ze nog vaak tegen de geknotte bomen....die altijd weer mijn aandacht trekken, en omdat ik tegenwoordig altijd de kleine camera op zak heb als ik van huis ga kon ik gistermiddag wat plaatjes schieten toen ik uit de auto stapten opweg naar het tuincentrum.

Knotten wordt bij bomen uitgevoerd, opdat ze fraaier uitgroeien.
Van geknotte wilgen worden de taaie takken gebruikt om er ondermeer manden of tuinafscheidingen van te vlechten.
En van het hout worden ook klompen gemaakt.

En manlief maar geduldig op mij wachten terwijl ik enkel nog oog had voor die geamputeerde bomen die straks weer een volle kruin zullen krijgen...
Ben even m'n fotoarchief ingedoken om er een collage van te maken.

Fijne dag!
Ger

17 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's...heerlijk Hollands! En een goed idee om een klein cameraatje in je tas te hebben...die van mij weegt teveel, maar ik zie onderweg ook wel eens iets moois om vast te leggen!

  Fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh Ger wat zijn ze prachtig hé laat ik ze nu gister op de foto hebben gezet toen ik aan het wandelen was met de honden.
  Op nu komt het Landgoed ter Weele.
  Dat is toch zoo genieten daar.
  Je waant je in het paradijs hoor!!
  Ik heb ook een knotwilg in de tuin en voor de winter geknot.
  maar die van mij is 6 jaar dus nog een jonkie!!
  Hij krijgt al en knotje hoor!
  Nou weer genoeg geteut en geleut o ja je zei op mijn berichtje dat ik verder in het noorden woon maar ik woon in het oosten van het land waar het altijd een paar graden warmer is in de zomer en kouder in de winter
  Nou ik wens je een fijne avond en een super week
  liefs Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt ook alles in voorraad. Misschien neen ik ook een knotwilg, ben de tuin aan 't veranderen. Ik ga ook wat fruit zetten maar het is allemaal net niet op tijd klaar dus zal 't wel herfst worden voordat we kunnen planten.

  Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie grillige vormen hebben die knotwilgen toch ! Prachtig gewoon !

  erg handig om een een cameraatje mee te nemen , ik neem tegenwoordig ook regelmatig foto`s met m`n telefoon , want ik vergeet nogal eens me camera !( jeugdementie noemen we dat hier thuis !)

  groetjes peet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een heerlijke foto`s en wist je ook dat paarden de takken van de knotwilg erg lekker vinden,er zit een bepaald rustgevend goedje in,ze knabbelen van dikke takken de barst af en dunne takjes eten ze helemaal op,de boer bij onze stal knot ook en wij geven de takken aan de paardjes,gaaf vind ik klompen,ik heb ze ook gehad haha,omdat mijn vader ze altijd droeg,fijne avond en een hele lieve groet van mij,Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi lieve Ger, als eerste wil ik je even bedanken voor die lieve reactie, ik geniet daar iedere keer zo van.
  Wat prachtig hè die oude wilgen die het nu even zonder die pruik moeten doen. Ik ben dol op bomen, vooral op die grote oude reuzen, maar ook die grillige oude fruitbomen en natuurlijk de knotwilgen. Ik heb een Catalpa en Bolacacia in de tuin, die ik om het jaar knot, zodat de bol mooi van vorm blijft. Ik heb helaas niet zo'n grote tuin, dus moet ik het met wat kleinere en compactere bomen doen.
  Je collage is ook al zo mooi, helemaal in detail, de knotwilg, de rieten manden èn klompen die daar dan weer van gemaakt worden.
  Wat leuk trouwens dat jij ook zo dol bent op oude foto's, ik kan mij er ook uren mee vermaken. We hebben wat jaren terug van beide ouders foto's meegenomen om er een foto van foto van te maken, zodat wij, dan wel niet het orgineel, maar wel een foto ervan hebben. Heel veel hebben wij door te fotoshoppen ook opgeknapt, intensief, maar heel leuk werk.
  Fijne avond en een lieve groet van je blogvriendin.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Ger,o, schitterend vindt ik ze toevallig reden wij gisteren avond op een weggetje waar ze ook staan en we zeiden nog tegen elkaar dat je ze bij ons in de omgeving niet veel meer ziet. Heel erg jammer want ze zijn in een woord prachtig.

  fijne avond gr inka en andre

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dag lieve Ger, wat een prachtige oude reuzen laat je ons zien. Hier in de buurt staan er ook erg veel en elke keer vind ik het toch weer een heel vreemd gezicht al die pruikloze bomen. Vooral als het lange rijen zijn dan mis je toch wat. De exemplaren die jij laat zien zijn wel heel apart met die mooi gedraaide stammen.
  Heb je uiteindelijk nog veel moois gekocht in het tuincentrum, zal best denk ik. Zelf kan ik in ieder geval nooit met lege handen thuiskomen bij het zien van al dat moois.

  Geniet met volle teugen van deze heerlijke lentedagen,
  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Ger,

  Ik kan ook erg genieten van die knotwilgen. Mooi zo aan de rand van de sloot. Je hebt het leuk weergegeven!

  Ben je nog leuk geslaagd in het tuincentrum??

  Groetjes
  Almay

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Ger,

  Wat een heerlijke post weer Ger.
  Het blijft ook altijd zo wonderlijk dat die bomen weer uitlopen.Ik ben op gegroeid in een dorp, en langs een slootje stonden tig knotwilgen daar knotten ze om en om zodat het niet zo kaal was het jaar daarop werd er gewisseld.
  Wat heb je er een prachtige collage gemaakt. Genieten hoor.

  Wens je een fijne zonnige dag.
  Lieve groet Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig.....nou dat was het wachten wel waard voor manlief. Je hebt er prachtige beelden van gemaakt....;))
  Fijne dag

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige hollandse foto's. De natuur in nederland is heerlijk. En je hebt er hele mooie collage's van gemaakt!
  Groetjes Antoinette.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ohhhh Ger wat een prachtige landelijke kiekjes daar smul ik van, in zo'n boerderijtje wil ik later wonen als ik groot ben:-))

  lieve groetjes Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Отличный сельский пейзаж!!Красивые фото!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Laat manlief maar wachten dan, want het is toch zeker de moeite waard! Prachtig zijn ze. Je collage vind ik helemaal leuk, past allemaal prima bij elkaar.
  groetjes jacqie

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een oerhollandse foto's! Zo'n robuuste uitstraling hebben ze. Maar ook kaal, maar ja, van snoei komt groei.
  Fijn weekend
  Groetjes Renny

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.