donderdag, mei 20

Rondje sfeerplaatjes bij dochterlief.

Gisteren was het 41 jaar geleden dat ik  in de mooie maand mei beviel van een prachtige gezonde dochter.

En toen we gistermiddag het oude dorp binnenreden over de Laan ten Boomen met de prachtige langgevelboerderijen en in het dorpscentrum de neogitische koepelkerk uit 1892......ach  denk ik dan altijd.......dochterlief mag zich gelukkig prijzen om in zo'n prachtig dorp te wonen.

En eenmaal door de voordeur van hun tweekapper voel en zie je weer die landelijke sfeer terug zoals  in heel de omgeving.

Het was gister weer zo'n heerlijk zonnige dag net  al toen.....
....en ik vermaakte mij voordat de gasten kwamen om haar te feliciteren en mijn hulp gewenst werd om het die gasten zo goed mogenlijk naar de zin te maken....met de camera in de tuin en legde wat sfeerplaatjes vast.....
.....als je mee wil kijken.......En op de hoek van de straat bloeit aan de slootkant weelderig het Ftuitekruid.....
....waar de jarige  's morgens nog wat boeketjes van plukten om buiten in wat kannen te zetten voor het sfeertje.....

.......Toen hoorde ik vanuit de openstaande tuindeuren een bekende stem..........mam wil je alsjeblieft even de taarten komen snijden......

Het was vannacht tegen een uur dat we huiswaarts keerden na een hele gezellige verjaardag van onze lieve dochter.

Fijne dag,
Ger

22 opmerkingen:

 1. Ger, moeder van....VAN HARTE meid!!! En wat een hartverwarmende post.....kreeg er werkelijk een brok van in m'n keel.....helemaal bij de zin : "mam, wil je de taart aan komen snijden".......
  Hoop dat je genoten hebt!!!!
  Ik zie ene HE LE BOEL mooie dingen bij je dochter....wil ze niet bloggen ;))

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je dochter lijkt vast veel op jou, want het is bij haar al net zo gezellig! Wat een lekker sfeertje zeg, ik ben verliefd geworden op dat leuke bankje dat tussen de stoelen in staat!

  Bedankt voor het meekijken...ik heb genoten!

  Een fijn Pinksterweekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ger, op de eerste plaats natuurlijk van harte gefeliciteerd met je dochter hoor! *smak*
  Sjonge, wat is het daar heerlijk vertoeven zeg! Wat heeft ze een heerlijke tuin en zo gezellig met al die knusse hoekjes. Daar raak je zo niet 1,2,3 uitgekeken denk ik.
  Leuk dat je er voor ons wat foto's van gemaakt hebt zodat we heerlijk kunnen meegenieten. Dat fluitekruid in die kannen, en die klompen tegen die emaille emmer... o, en dat vogelkooitje, ik vind het allemaal even leuk hihihi. Het weer zat gelukkig ook mee, zo'n mooie zonnige dag! Heeft jouw dochter zelf ook een blog? Dan doet ze vast ook mee aan het 'emaille op maandag' denk ik.
  Dankjewel trouwens dat je me verteld hebt welke camera je gebruikt :-)
  liefs, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Ger,

  Nog gefeliciteerd met je dochter, wat heeft ze het gezellig! Ik ga toch nog even achter fluitenkruid aan, was bang dat het uit zou vallen maar na je foto's ben ik om. Hele mooie plaatjes weer.

  Gezellige Pinksterdagen gewenst,
  groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd met je dochter! Mooie sfeerplaatjes, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ger,

  De appel valt niet ver van de boom!! Wat heeft je dochter het leuk in haar tuintje! Proficiat trotse moeder!! Je hebt er hele leuke foto's van gemaakt!

  Groetjes
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog gefeliciteerd met je dochter Ger. Wat een leuke foto's en collages heb je gemaakt en wat is het er gezellig. Kan me voorstellen dat je een heerlijke dag hebt gehad.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 8. HA Ger

  Gefeliciteerd hoor met je dochter jeetje mineetje wat heeft ze een super gezellig tuin.
  OOh die veranda super met die prachtige dikke houten balken!!!
  En al dat reseda oooh wat een plaatje!
  Heerlijke dag gehad natuurlijk dat kan niet missen, heb ik vandaag ook gehad ben met mijn moeder een dagje wezen winkelen, heerlijk vanalles passen en natuurlijk lekker capucino klessebessen en ja hoor!!!
  Daar gaan we weer verschrikkelijk gelachen tja toen moesten we om half vier de boel onderbreken want we hadden de broek weer nat!! hihiihi
  erg hé plasticzak op de stoelen en bij mijn moeder sopte het werkelijk in haar schoenen echt hilarisch dagje dus weer.
  Bij bakker bart voor de deur hadden ze lekkage. nou toen was het gebeurd hé kun je voorstellen het is nu een overstroming.
  Nu wel weer genoeg voor vandaag hoor 2 natte broeken is te veel!!!
  Fijne avond
  Dikke kus Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och Ger, wat mooi dit!
  Ik zie jou op één van de foto´s denk ik? Lief, respectvol! Koesteren deze moeder-dochterband...groet Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Ger,allereerst gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter en wat heeft ze het fantastisch voor elkaar,heel sfeervol.

  Fijne avond verder,lieve gr

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi lieve Ger,

  Nog van harte gefelicteerd met je dochters verjaardag. Op zo'n dag gaan je gedachtes altijd weer naar de tijd dat zij of hij ter wereld kwam.

  Zo moeder, zo dochter zie ik als ik die prachtige sfeerhoekjes bij je dochter zie. Wat zal je genieten als je bij haar bent. Het prachtige houten trapje, de houten autopet (ik had er vroeger ook zo één) en al dat mooie emaille, ik geniet.

  Leuk dat we even bij haar mochten kijken.

  Ik wens je hele zonnige Pinksterdagen.

  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog van harte gefeliciteerd met je dochter! Wat een mooie foto's heb je bij haar gemaakt, je dochter heeft het van geen vreemde.... wat een mooie landelijke sfeer!
  En de bosjes met fluitenkruid staan hier ook op tafel, zo mooi zijn ze.
  Alvast een fijn weekend,
  lieve groet, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke, lieve post. Eerst van harte met je dochter, zij heeft vast een heerlijke dag gehad en jij ook zo aan de foto's te zien. Volgens mij is het genieten daar in haar tuin, wat een mooie verzameling emaille heeft ze, erg mooi dat groen. En fluitenkruid..ja dat hoort echt bij deze tijd, ook ik pluk er heel wat van. Ik heb genoten van je mooie foto's bij je dochter thuis, zeg dat maar tegen haar :)
  Geniet van deze heerlijk avond, ik hoor de vogels buiten fluiten, heerlijk om te horen
  Lieve groet,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Ger


  Gefeliciteerd met je dochter..........meid ze hebt het niet van een vreemde geloof ik !! zo moeder zo dochter................wat geweldig mooi allemaal !! zeg het wel even door he??!!

  Ik heb genoten van de rondleiding..........lieve groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Alsnog van harte gefeliciteerd met je dochter Ger. Ik denk ook ieder jaar op de geboortedag van mijn zoon weer even terug aan dat moment, maar dat is nog maar 9 jaar geleden :) Ik denk dat dat blijft bij ons moeders. Je dochter heeft een heerlijk sfeerte gecreeerd in haar tuin, bedankt dat we daar even van mee mogen genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lieve Ger, gefeliciteerd...wat een mooie dag en wat een gezellige sfeer bij haar. Zo moeder, zo dochter. En een verjaardag van je kind blijft bijzonder of ze nou 1, 11 of 41 worden. Mooi weekend, lieve groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hello

  Google translation is not working too well so I did not get a complete translation. Is this your garden? It is a most beautiful place. I love it!!! It reminds me of childhood spent with family in Belgium.
  Everything in your photos are put so well together!
  I have enjpoyed discovering your blog!

  Have a lovely weekend

  Warm wishes
  Isabelle x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zo moeder, zo dochter!

  Van harte gefeliciteerd met je dochter Ger.
  Wat een mooi sfeertje heeft ze in de tuin...van wie zou ze dat hebben?!

  Heerlijk om even mee te mogen genieten. Je verhaal zo mooi en lief.

  Geniet nog maar even na.
  Fijn pinksterweekend,

  Liefs Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi lieve Ger,

  Nog van hate gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter. Kan me voorstellen dat het telkens weer mijmer momenten geeft. Wat een verrukkelijke sfeer daar in de tuin, goddelijke plekjes en dochterlief heeft het zeker niet van een vreemde...Zou me er zo helemaal thuis voelen, heerlijk. Mooi al die nostalgische spulletjes, en de overkapping is een droomplekje.......ja hoor......zit dus wederom te zwemelen, hi, hi. Eeen mooie herinnering aan een zeer geslaagde verjaardagsviering.

  Lieve schat, hele fijne dagen wens ik je,
  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuk sfeertje heeft je dochter in de tuin. Van harte!

  Geniet van het weekend!

  groetjes, Haikey

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Van harte zeg met je dochter.....
  Werkelijk wat woont ze mooi.....
  Ha zag ik toch nog net een glimp van je in het raam....;))
  Enne mag je ook eens met je toestel naar binnen toe...;))
  Fijne dagen

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb pas al naar deze post zitten kijken en nu weer,je blijft kijken er naar,ik vind het helemaal geweldig,het is echt het sfeertje waar ik van hou,zeg maar tegen je dochter dat het helemaal super is en natuurlijk nog van harte gefeliciteerd,fijn dat je een goede band hebt met je dochter,ik mis mijn moeder wel vaak hoor,ze heeft ons huisje nog niet eens af gezien en al helemaal niets van de tuin,lieve groetjes Musje.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.