donderdag, mei 13

Salade met van alles en nog wat....






.....Al was het vandaag meer het weer voor zuurkool met worst..... ........toch maakte ik  maar  'n kleurrijke salade, daar word ik een beetje vrolijk van bij dit sombere weer en het levert tevens de nodige vitamientjes op....


Na wat schil en snijwerk heb je snel een heerlijke  bak vol lekkers.








En wat er allemaal in gaat:kidney boontjes,komkommer zonder zaad in maantjes gesneden,bleekselderij,zoete punt paprika,zoete ui,radijs, lente ui,gehalveerde snacktomaatjes, uitgelekte geroosterde paprika(zoet-zuur)uit pot en zelfgemaakte frisse zoet-zure dressing.

alles goed door elkaar scheppen, en bestooien met geroosterde Italiaansenootmix en geroosterde sneetjes knoflookbrood(EM-TE)







En wat aten we erbij.....
in de schil gebakken Roseval piepers bestrooit met verse tijm en grofzeezout
 en rundertartaar.


En dit alles hadden wij natuurlijk liever buiten aan de tuintafel gegeten........maar de weergoden waren ons niet goed gezind.

Voor wie het ook eens wil maken....
***Smakelijk eten!!!***

Fijne Hemelvaartdag!
Lieve groet,
Ger

14 opmerkingen:

  1. Oh wat ziet dat er lekker uit zeg!!! en nog gezond ook, het is nu 9 uur in de ochtend maar het water loopt me in de mond!
    Wens je alvast een fijn weekend,
    groetjes Madelon

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Ger
    getver de pielekes wat lekker zeg!!!
    Ik heb de neiging om naar de winkel te vliegen om al dat lekkers te halen maar helaas alles dicht vandaag!
    en dat is nog niet zo erg maar ik ben zelf gister vergeten om te gaan dus het wordt vandaag een prakkie uit de vriezer!
    OOh hoe blond kan ik af en toe zijn.
    Zit ik de hele dag met mijn dochter thuis te teuten en natuurlijk haar examens te oefenen en ben weer eens helemaal van de aardbodem!! hahahah
    Ga je vandaag nog iets leuks doen?
    Wij niet want Peter heeft een van zijn meest stijve en pijnlijke dagen hij kan niet eens rechtop staan!!
    Balen hoor het gaat nu wel heel lang duren! al meer dan een jaar.
    Nou dat wordt hier thuis dan maar een beetje pongelen.
    Bedankt voor je lieve berichtje en jij ook aan iedereen thuis bij jou een dikke knuffel
    lieve groetjes Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goeiemorgen lieve Ger,

    Ohhh....ik ben dol op salades, ben zowiezo dol op eten. Je kan zoveel kanten uit met salades, ik vind het ook heerlijk om er iedere keer weer een andere salade van te maken.

    Wat heb je er weer prachtige foto's en collages van gemaakt, het ziet er allemaal uit om te smullen.

    Die Rosevalaardappeltjes zijn ook niet te versmaden, na die tip die jij ons hier eens gaf, ben ik ook gelijk op zoek gegaan naar die piepertje en heb ze al menig keer gebakken, met en zonder schil.

    Ik wens je hele fijne dagen.
    Hopelijk ook met wat zonneschijn, hier is het nu nog grauw en grijs. Ik ben net terug van een wandeling met onze hond en die trekt zich niets aan van het weer, ik trouwens ook niet hoor hihi. Maar het oude baasje was in zo'n ballorige stemming dat dit behoorlijk op mijn lachspieren werkte, heerlijk.

    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het is nog wat vroeg, maar het water loopt me uit de mond...alleen al door de wijze van fotograferen! Wat ziet dat er allemaal lekker uit zeg....! Nu nog een zonnetje dat gaat schijnen!

    Lieve groetjes, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Goedemorgen Ger,

    Het lijkt wel een 3 sterren restaurant bij jou! Wat een heerlijke gerechten tover jij op tafel. Het ziet er heerlijk uit en je weet het leuk te beschrijven!!! Mooie plaatjes. Je kunt wel een kookboek beginnen!

    Groetjes
    Alma

    BeantwoordenVerwijderen
  6. dat ziet er zeker lekker uit! ik ben ook dol op zuurkool met worst hoor, maar dit...jammie! wat heb je een mooie foto´s gemaakt van die fantastische mand met al dat lekkers, het water loopt me in de mond.
    wat leuk dat je naar frankrijk gaat, en dan nog wel in een chambre d´hotes. laat je maar lekker verwennen hoor! frankrijk is mijn favoriete vakantieland, in de zomer gaan we weer, ik wil nog zoveel van frankrijk zien, we zijn er nog lang niet klaar mee. de mensen zijn altijd vriendelijk, de sfeer is gemoedelijk, je kijkt je ogen uit. we gaan dan wat campings in de franse alpen bezoeken, heel kleinschalig allemaal, want dat vind ik toch het leukste. grote, toeristische campings zijn niet onze favoriet. we gaan dit jaar ook een paar daagjes de grens over, italie in. mijn schoonzusje heeft ons overgehaald om dat ook eens te gaan verkennen.
    ik wens je een hele fijne vakantie, ik hoop dat je lekker weer hebt, zodat je lekker kan eten op het gezellige terras onder de bomen....: ) wanneer ga je eigenlijk?
    lieve groetjes van jootje.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ooh Ger, je laat me watertanden..wat ziet het er heerlijk uit! De kleurtjes van verse groenten en kruiden in je mand..prachtig!

    Wat heb je er prachtige foto's van gemaakt!
    Hé wat jammer nu, dat je niet op het terras kon genieten van al dit heerlijks. Maar het zal er niet minder om hebben gesmaakt!

    Fijn weekend,
    Lieve groetjes, Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  8. O Ger.................wat lekker bij je...............voortaan eerst posten wat je eet...................dan kom ik gezellig langs................hahahahhahhah!!!

    Je hebt genoeg gemaakt !! meid wat lekker allemaal............

    Hele fijne gezellige dag lieve groetjes Ria...........

    BeantwoordenVerwijderen
  9. KInd dat is een godenmaal, Het ziet er heerlijk uit en de foto's laten je al watertanden. Prachtig. Fijne dag verder

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat ziet er echt lekker uit!
    Morgen is er bij ons hier markt en ga ik ook heerlijke verse groenten kopen.

    fijne dag!

    Haikey

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Ger,mmmmmmmmmmmm,het ziet er heerlijk uit.

    Mooie collage‘s.

    gr van ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Dat ziet er zeker vrolijk uit en lekker !
    Ga dit menu in m'n gedachten houden , alhoewel het ook erg lekker zou zijn als dit eens voor me klaar zou staan , kan het daarom wel even een keer aan man en kinderen laten lezen , dan kunnen zij dit uitproberen als ik de hele dag aan het werk ben.

    bedankt voor het delen van al dit lekkers.
    lieve groet Gea

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dag lieve Ger,

    Tja...ook ik wil wel meteen bij je aanschuiven hoor, er is genoeg als ik het zo bekijk, mmmmmm Wat een verrukkelijke salade, ben daar ook zo gek op, en kommmer in maantjes snijden daar moet je waarschijnlijk wel even handigheid in krijgen. Het staat natuurlijk wel erg leuk. Al het lekkers ziet er zeer aantrekkelijk uit, je kan gewoon zien dat je er heel veel plezier in hebt om het allemaal te bereiden. En je foto's en collage's zijn weer van grote klasse, echt smullen dus.

    Net bij de reactie van Jootje lees ik dat jullie met vakantie gaan, wat heerlijk zeg, wens je een overgetelijke periode toe, en geniet met volle teugen...

    Liefs Josephine ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Haast nog zonde om op te eten, zo'n mooie kleurrijke salade! Mooie foto's!

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.