vrijdag, juni 4


Op deze zonnige dag en een strakblauwe lucht droom ik even weg......en ben in gedachten op Kreta.........***The Wonderful West***


Frappé - Griekse ijskoffie

Frappé wordt uitgesproken als frah-peh.Het is een lekker zomerdrankje, frappé is voor koffieliefhebbers een heerlijk koele verfrissing op een zomerse dagFrappé wordt als volgt gemaakt:Doe in een shaker 2 eetlepels water met 2 theelepels instant koffie (bijv.nescafe) en suiker naar smaakKoffie met 1 theelepel suiker noemt men ''metrios'', met 2 theelepels suiker noemt men koffie ''glykos en met 1 theelepel suiker en met melk noemt men ''metrio me gala''Doe de shaker goed dicht en schud hem ongeveer 10 seconden, totdat het mengsel een en al schuim is

Doe het schuim in een groot glas doe er water en 3 of 4 ijsblokjes bij,melk naar smaak toevoegen en roerenServeer de ijskoffie met een rietje.

Goed weekeind!!!
Ger

13 opmerkingen:

 1. mmmmmm heerlijk!!!!en je zwarte hoornviooltje wauw wat een schatje,

  een heerlijk weeknd en wat is het genieten he, liefs Irma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve lieve Ger,

  Ik ben blonT......je zult het me voor moeten doen, wanneer kunnen we komen?? Meiden......nog iemand ernstige behoefte aan een Frappé???
  HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERLIJK.......eigenlijk hebben we het maar goed he ;)!

  Geniet, en niet met mate!!;)

  Groetjes
  lYnda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ooh Ger, wat een heerlijk recept laat je hier achter! Ik ga dit zeker eens proberen..zal je recept bewaren.

  Heerlijke droomverlangens naar Kreta...het gevoel word helemaal opgewekt met dit mooie weer.

  Ga er maar lekker van genieten!
  Jij ook een heel fijn weekend!

  Lieve groetjes, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat lijkt me lekker Ger.
  Prettig weekend.
  Liebe groeten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, dat ziet er lekker uit!! En wat een mooie foto's van Kreta, ik ben er nooit geweest, maar het ziet er prachtig uit!! En wat een mooi plekje heb je daar aan de tuintafel.
  Geniet van het mooie weer, lieve groet, Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lust helaas geen koffie , ziet er wel heerlijk uit trouwens zo op de foto's .
  Je zwarte violen vond ik ook zo mooi , zou willen dat ik ze eens tegen kwam , dan ging er ook wat mee naar huis .
  fijn weekend , lieve groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi ger,

  Dat is zeker even lekker wegdromen in herinnering van jou zo geliefde land. En als koffie liefhebster zal ik deze Frappé zeker waarderen, dan neem ik de "Metrio me gala", mmmmmmm. Lekker dat je het recept erbij hebt gezet. En ohhhh wat zie ik daar weer een prachtige mand bij je.... uhhhh... gekocht bij dat......paradijsje????

  Wens je een heerlijk droomweekend,
  Lieve groet, Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh, ik droom met je mee hoor! Ik zie (bijna) allemaal foto's waar ik ook geweest ben, dank je wel voor de beschrijving van de frappe, dat moet ik toch echt eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Ger, hier weer even een berichtje van mij, ik loop helemaal achter door het mooie weer. Maar ik ben weer helemaal bijgelezen. Wat een prachtige post over het tuincentrum, ik heb de foto's keer op keer bekeken. Ohhhh ....waarom is dit zo ver van mij vandaan. Je Viooltjes vind ik ook heel bijzonder, ik wist niet eens dat er ook zwarte Viooltjes zijn en dat terwijl ik dol op Viooltjes ben, ze staan prachtig en kan me voorstellen dat je hart een sprongetje maakte.
  Nu gaan we heerlijk genieten van deze prachtige zomerse dag en allemaal aan de Frappé natuurlijk hihi. Prachtig je foto's van Kreta met die strakblauwe luchten.
  Ik ga weer de tuin in onder het 'genot' van Dancemusic, want hier vlakbij wordt een Dancefeest gegeven, niet echt mijn muziek, maar het klinkt ook wel weer gezelllig.
  Fijn weekend.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wow dat ziet er echt heerlijk uit hoor! Maar volgens mij heb jij er als extraatje nog een flinke dot slagroom opgedaan of heb ik het mis? ;-)
  Ik ga het zeker eens proberen hoor, dankjewel voor het recept!! fijne zonnige dag, groetjes jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. O ja gezellig Ger... ik kom ook hoor voor dit heerlijke drankje. Vertel maar wanneer het terras geopend is!!

  Groetjes
  ALma

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lekker!!!!
  Mooi, je chocolade geranium! Combineert ook mooi met Vrouwenmantel en Hosta's (zag ik laatst in Brabant toen iemand dat kocht bij een kweker).
  Fijne dag!
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oww ik wil naar Kreta toe,bij het zien van deze foto`s,ik denk dat wij dit een keer hebben gehad bij 2 oude,lieve griekjes,die maakte er zo`n werk van,je foto`s zijn super,pas had ik hier ook een berichtje willen plaatsen,maar kreeg steeds een error melding,grrr,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je een reactie achterlaat,dankjewel
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.