dinsdag, november 16
De Vlier heeft een grote rol gespeeld in mythen en volksverhalen en ze is waardevol om haar veelzijdige toepassingen.
Vlierbloesemthee verhoogt de weerstand en is een lekkere thee om te drinken, ook voor kinderen. Dit maakt het een uitstekende thee om te drinken bij griep en verkoudheid. Ook bij verschillende infecties voornamelijk die van de bovenste luchtwegen als angina en amandelontsteking bewijzen  de thee  goede diensten. Door de zweet en urinedrijvende werking wordt het lichaam gereinigd van ziekteverwekkers. Bovendien heeft Vlierbloesemthee een troostende en kalmerende werking. Vlier reinigt het bloed en stimuleert de bloedvorming. In sommige gevallen heeft Vlier een preventieve werking tegen hooikoorts.
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maar ik ga echt niet zitten wachten op zo'n heerlijk glas Vlierbloesemthee totdat ik verkouden ben, want dan zou ik het nooit drinken.......ben maar zelden verkouden, gelukkig!Laatst kocht ik in Hemrik bij zo'n leuk zelfbediening houtenhuisje aan de weg, waar ze allerlei ingemaakt lekkers verkopen uit de eigen boomgaard,  een fles Vlierbloesemsiroop. 
Vanmiddag schonk ik de siroop over in een andere fles en plakten er 'n etiketje op, het moest er namelijk 'n beetje leuk uit zien.........want de fles mocht op de foto;-)

Ik schonk een flinke scheut van de siroop in hittebestendige glazen, in elk glas 2 kruidnagels en vulden dat aan met kokend water en liet daar 'n zakje kruidenthee in trekken, even omroeren en je hebt een heerlijk geurende thee.Kom gezond de koude herfstdagen door!
Liefs,
Ger

15 opmerkingen:

 1. Laat manlief nu toch thee aan het zetten zijn maar ik geen vlier in huis hebben :-(

  Anders had ik nu aan een bakje vlierbessenthee gezeten...het klinkt mega gezond!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Ger
  wat zit dat er weer heerlijk uit zeg!! en weet je ik ga natuurlijk gelijk achter de vliersiroop aan want ik ben een echte zielepiet wat deze aandoeningen betreft! hihihih en mijn lymfeklieren zijn grote KLIEREN!!!
  (ben belast met lipoedeem) dus dit is helemaal goed voor mij. Bedankt voor je tip hoor!! ga het echt doen! juist het afdrijven van afvalstoffen is dan ook erg belangrijk. Er is niets aan te doen want het is een erfelijke aandoening maar zo kun je het natuurlijk wel goed stimuleren ik ben er echt blij mee!!!
  en die prachtige kleur van de handschoenen en shawl wat een plaatje!!! wauw.
  fijne avond
  dikke tuut ( hihihi fries voor kus)
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zelfs al gaat het om een kruidenthee in koude dagen ziet het er nog zeer sfeervol en vakantiestemming achtig uit!!

  Mjam, Maar hoe smaakt het??? Toch maar eens uitproberen want een beetje extra weerstand kan ik best gebruiken!!

  Groetjes
  Alma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldige foto die thee in het lichtblauw. Jouw recept lijkt me erg lekker. Ik heb geen vlierbessen siroop maar wel kruidnagels, ik ga ook eens proberen hoe dat smaakt.
  Leuk die fles, o, wat heb jij toch een leuk blog.

  Groetjes
  Hermine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede tip weer Ger! Misschien juist omdát jij die thee regelmatig drinkt dat je nooit verkouden bent?
  Het ziet er in ieder geval heel sfeervol uit... echt herfstachtig.
  Wat mooi trouwens die handschoenen en sjaal denk ik dat het is?
  fijne avond, jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er gezellig uit! zoals alle voorgangers vind ik die handschoenen en sjaal zo mooi!

  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind vlierbessen zo mooi, zowel als ze in bloei staan als de bessen. Kijk maar eens naar de foto's op mijn blog.
  Ik heb er wel eens aan gedacht om er thee van te maken, ik als echt thee drinker, maar nog nooit geprobeerd. Dus misschien toch maar eens doen na jouw verhaal gelezen te hebben. Ik drink meestal kruidenthee, heerlijk en gezond voor je lijf :-)
  Dank je wel voor deze leuke post
  Lieve groet,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke post weer lieve Ger, prachtig hoe je de fles een fraai aanzien hebt gegeven, ook nog met een mooi stuk touw om zijn slanke halsje, en dat omdat hij op de foto mocht, hihi.
  Proef het hele sfeertje, lekker, enigszins in de luwte gezeten, toebehoren op de prachtige boomstronk die eens een ware reus was maar te groot geworden voor jullie tuin. En voor de kilte je prachtig gebreide accesoires, zijn het jouw handen??? of mocht Harry even als model fungeren...;-]

  Vlierbloesenthee, ik vind het heerlijk. Mooie post, en ik heb wederom genoten van telkens weer schitterende collage's...

  Liefs Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 'past niet in een envelopje zeker??? Je gaat het NIET geloven maar ik ben vanmorgen met een irritant kuchje opgestaan en dat is inmiddels uitgegroeid tot een volwassen(zeehond)kuch, en alles zit dicht, ik klink als een doorgerookte roker(nog NOOIT gerookt);)..heb al wat koppen thee met honing achterover gekiept(BAH, zoete thee) maar ik vrees het ergste! Dat wordt een lange nacht!;) Ik hoorde manlief ook al niezen, hoera!!!:D

  Liefs,
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha! Ik hoor mijn oma weer bezig als je zo alle voordelen van vlierbloesem opsomt. Zij hadden dat in de tuin staan en maakten dan zelf van die siroop die wij als kleine kinderen natuurlijk maar niets vonden...
  Prachtige plaatjes weer!!!! En wat een mooie ensembletje daar van handschoenen en is dat een sjaal???
  Mooi!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een schitterende foto's heb je gemaakt! Het klinkt heel gezond, maar ik ben niet zo van de kruidenthee helaas...Ik vind je handschoenen en sjaal echt prachtig!!
  fijne dag en geniet van een lekker kopje thee!
  groetjes Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat doe je dat weer fantastisch mooi Ger echt KLASSE
  en ja heerlijk van die Vlierbessen siroop of thee
  mijn complimenten je maakt prachtige collages
  Fijne dag verder groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Onder het genot van een kop Groene thee (ook toevallig hihi) zit ik je leuke post te lezen lieve Ger. Ik heb nog nooit Vlierbessenthee gedronken, maar heb wel eens over de veelzijdige toepassingen van deze plant gelezen in volgens mij het Buitenleven of de Seasons en zou je bijna iedere dag een kopje ervan drinken.

  Wat een prachtige foto's heb je er weer van gemaakt, ik moest wel lachen om het overschenken in een ander flesje voor de foto hihi, ik ben zo ook vaak bezig, om net dat extraatje er aan te geven.

  Je handschoenen en sjaal zijn trouwens ook prachtig en komen nu goed van pas nu het kouder wordt.

  Een fijne dag.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vlierbloesemthee mag dan de weerstand verhogen..Maar ik ben zo iemand die altijd in de morgen één bakkie gewone thee drinkt..en smaakjes..Nee..Niets voor mij.
  Wel is deze log heel mooi gemaakt..met prachtige foto's en info.
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw wat een prachtige post Ger,ik wist dit niet van de vlier,dat het zoo gezond was,in mijn hobbytuin had ik er 1,ik decoreerde met de besjes,ik ga ook maar eens op zoek naar deze thee en je foto`s zijn super!lieve groet Musje.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.