maandag, januari 25

Mmmmmm.....spruitjes......

In het late voorjaar ben ik bij de groenteman op zoek naar Opperdoezen en in het najaar/winter naar Roseval en nog liever naar Ratte d'Ardeche,dat aardappeltje heeft nog 'n pure smaak.
Soms moet ik echt op pieperpad om een van deze soorten te vinden.
Maar vrijdag had ik geluk.

**


Als ze me zoeken ben ik meestal in de keuken te vinden....en dat was gistermiddag ook het geval, ik was bezig aan het avondmaal wat dit keer bestond uit in de schil gebakken Roseval piepertjes,spruiten en runderstooflapjes die ik uurtje geleden in de oven geschoven had om rustig gaar te stoven.
Het is zó jammer dat spruitjes DE groenten is waarbij veel mensen en vooral de kleine spruit niet bij gaat watertanden.....


**


Spruitjeslucht is in Nederland inmiddels synoniem voor ouderwetse, burgerlijke opvattingen die men met de jaren vijftig associeert.


**


Ik breng de kleine kooltjes kort gekookt met wat zout op tafel, en toen mijn kroost klein was maakten ik er 'n spelletje van en kregen ze zoveel spruitjes op hun bordje als ze oud waren,en op die manier hebben ze alles leren eten.
Je kan zóveel recepten bedenken met spruitjes, ik hield het deze keer eenvoudig en strooide er wat geraspte Cheddarkaas overheen, die smelt zo mooi.
En ik heb tijdens het eten geen opmerkingen gehoord......ja....dat het lekker was....

**

Posted by Picasa
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.