vrijdag, februari 19

Nieuwjaarswens van 79 jaar geleden.

Snuffel graag op brocante en ''rommelmarkten'', maar gisteren struinde ik weer eens door m'n eigen kasten en laden.........en wat je dan allemaal tegenkomt......pffffff.....ja dat krijg je na 45 jaar verzamelwoede en ALLES bewaren....
Dan zijn er de afgelopen tijd ook nog wat dierbare spulletjes bijgekomen van schoonouders ,die manlief heel begrijpelijk wil bewaren.
En tussen al die oude vergeelde portretfoto's en kiekjes waar ik wel van weet dat het familie is maar veel  namen niet ken vond ik dit Nieuwjaarswensje geschreven in het jaar 1935 met een sierlijk handschrift door mijn lieve schoonmoeder, ze was toen 12 jaar.
Bij het lezen van zulke mooie woorden aan haar ouders gericht denk ik wat 'n gewichtige woorden voor een kind.......
Gelukkig gaat het er in deze tijd wat luchtiger aan toe.


Zo teer verfijnd zacht papier met ingedrukte reliëfrand en opgeplakt poëzieplaatje.

En dan wil ik jullie ook het oude Herinnerings- bordje in detail laten zien.
Toen waren er ook creatieve handen.....bordje met op achterkant stempel Société Céramique Maastricht en aan voorzijde uitgeknipte foto van ouders schoonmama en zusje, daaromheen met fijn penseel decoratie geschilderd en aflaklaag aangebracht.
Was vast in 1934 in de mode om ''Aandenken'' op deze manier vast te leggen.
Lieve groet en fijn weekeind!
Ger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.