dinsdag, maart 9

Landelijk antiek brocante en curiosa bij Jolanda en José (zie link in mijn sitebar)

Toen we het afgelopen weekeind in Twisk waren moest ik natuurlijk even aan gaan bij http://www.jolandelijk.nl/ Jolanda heeft veel landelijke spullen waar ik van hou, en weet je wat dan ook zo lekker is.....dat ik de rode verjaardags envelope maar uit m'n tas hoef te pakken en daarvan die leuke dingen kan betalen die ik daar kocht, een blauw emaille puntzeef,tulbandvorm,oude wasknijpertjes,blauwgeruite vlindertjes,altijd leuk om ergens aan te hangen en 3 aardewerk borden bijna het zelfde decor als op mijn franse serviesje wat we paar jaar geleden van kinderen kregen.
En dan op zondagmorgen na een heerlijk ontbijt en afscheid genomen te hebben van de lieve dames van de B&B waar we verbleven opweg naar.... http://www.landelijkeboerderij.nl/ waar we weer hartelijk welkom werden geheten bij José met 'n vers gezet bakkie koffie.
OOk daar was zoals altijd wel weer iets naar mijn gading te vinden, hoog glazen stolpje,klein blauw pannetje,oude franse potten met doorleefde deksels,en een grote zak lavendel.
Ook zag ik veel artikelen die ik op verschillende blogs voorbij zie komen van JDL, heb ook even door het prachtige boek staan bladeren van Franske Stemninger.

Voor alle lieve blogmeiden een gezellige week!!
Liefs, Ger


Weekeindje weg

........afgelopen donderdag besluiten manlief en ik om het weekeind te gebruiken voor de batterijen wat op te laden.....
........en waar doen we dat.......heb ik geen lange bedenktijd voor nodig.
Noord Holland is in de afgelopen jaren wel mijn lievelingsprovincie geworden.
Ik pak de tf om wat adresjes te bellen die we kennen van andere keren, maar dat blijkt niet zo eenvoudig als ik dacht.......allen bezet.
Even Google en ik kom uit bij een B&B in de Zuid Oost beemster, ziet er heel aardig uit,ik pak 's avonds om 21:00 uur de tf en een half uurtje later heb ik de bevestiging al in mijn mailbox.
En ik kan jullie verzekeren.....mijn eerste indruk van:dat staat me wel aan kwam volkomen uit!!!
Een heerlijk weekeind hebben we gehad in Bed and Breakfast 'De Aanloop'
Gastvrij onthaal met koffie en cake en keurige kamer op begane grond met aparte ingang,zwembad,tuin en 's morgens het ontbijt op de kamer,wat 'n verwennerij.
Het was werkelijk
BED AND BREAKFEEST!!

Centrale ligging voor de plaatsen die wij wilden bezoeken,Edam,Hoorn,Medenblik,Enkhuizen,Twisk,Opperdoes,Purmerend en Jisp.
Heerlijk over de dijken in een landschap met watertjes met veel watervogels,havens en de stadjes met die typische Hollandse sfeer.

 
Lekker slenteren door de straatjes en optijd gaan zitten voor 'n hapje en drankje.
Vrijdag liepen we in  Historich Edam onder de paraplu door de smalle straatjes met oude klinkertjes en prachtige geveltjes en keken door de ramen naar binnen van De Beurs een originele eetgelegenheid, het zag er heel uitnodigend uit en we deden er ons tegoed aan 'n heerlijk smakelijk dineetje.
Waar mijn ogen nog meer van genoten dan mijn mond!!

Zaterdags reden we nog een eindje over de dijk in zoverre dat mogelijk is ivm dijkverzwaring tussen Hoorn en Enkhuizen......het was koud.....maar ik moest toch ff de auto uit om deze lucht met ondergaande zon vast te leggen......

We deden onderweg nog wat leuke adresjes aan en kocht daar het een en ander, maar dat zien jullie in mijn volgende post, ik ga nu slapen.

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.