maandag, maart 15

Emaille maandag


Irma van ALLEMAAL KLEURTJES http://allemaalkleurtjes.blogspot.com/die ik al vanaf dag een van mijn weblog met veel plezier volg om haar leuke posten over pastel in serviezen en emaille heeft een leuk idee in blogland verzonnen ** emaille maandag ** en ik doe graag mee met.....

            Koffiepottenparade


De creme kleurige en saksmotief heb ik al zeker 30 jaar in mijn bezit.
Een aardige vriend moest in zijn woonplaats een oude keuken afbreken en naar de stort brengen, maar 'n goede vriend weet natuurlijk ook wat ik leuk vind om te hebben......en hij haalde hele leuke oude spullen uit die aanrechtkastjes voor mij, ben hem nog altijd dankbaar.
Over het bruinekoffiepotje van mijn oma uit Duitsland schreef ik al eens een post.
De groene bracht manlief jaren geleden mee van de kringloop.
En dat kleine blauwtje kwam ik enkele jaren geleden tegen op een jaarlijkse brocante in Dendermonde, ik ben tig keer terug gelopen naar de kraam waar het stond.........ik vond het nogal duur.....
en kon niet besluiten......
Maar ff later kwam mijn lieve menneke met het koffiepotje aangelopen......en drukte het in m'n handen.....als een kind zo blij was ik.
Weet eigenlijk tot op de dag van vandaag nog steeds niet wat hij er voor betaalden.......denk niet de vraagprijs......want hij kan héél goed afdingen.

En dit potje........voor 'n ander misschien een vies,oud roestig dingetje.......maar voor mij is het een van mijn lievelings potjes.
Wij huurden eens een huis in Normandië( staat in een van mijn posten)
Daar stond aan het einde van het straatje een vervallen stuk van wat eens een huisje was geweest, daar lag dit kannetje in een plas regenwater....God...in Frankrijk mag weten hoe lang al....het is aan die kant ook helemaal verroest en er is geen emaille meer te bekennen.....maar ik heb het ''leven'' van dat stukje antiek gered.

En nou ga ik eens bij alle andere posten lezen over ''emaille maandag''

Fijne blogweek allemaal!!
GerRelated Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.