dinsdag, juni 15

Pioenrozen


***Pioenrozen ***
Toen wij afgelopen zondag bij onze lieve vrienden waren trof ik het.......en waarom....het was niet alleen heel gezellig....maar bij het naar huis gaan kreeg ik ook nog een prachtig boeket roze Pioenen.

Als je beste vriendin met vakantie is en het is net in de tijd dat in haar tuin de Pioenen in knop staan dan heeft zij geluk dat je zo vriendelijk bent om haar planten water te geven,en jij hebt geluk dat je die mooie Pioenen mag afsnijden voor op de vaas.........en ik hoefden er niks voor te doen en kreeg toch Pioenen.
Waar ik dan ook héél blij mee ben!

Natuurlijk kon ik het gisteren niet laten om even met die sprankelende bloemen te decoreren.
Maar dat deden al vele liefhebbers van de Pioen eeuwen geleden voor mij.
De Chinesen waar de Pioenroos van oorsprong vandaan komt, wordt daar dan ook als de mooiste bloem beschouwd,zij symboliseerd  rijkdom en perfectie.
Ook is de Pioenroos het symbool van de  liefde,de genegenheid van vrouwelijke schoonheid, de volle bloem en groene bladeren staan ook voor geluk.
In China gebruikten men haar als decoratie op porselein,bedrukten de Pioenroos op stoffen,aten de wortels van de plant omdat deze een medicinale werking heeft.
Ik heb ook een lampenkapvoet van Maastrichts aardewerk oud familie erfstukje, waar afbeeldingen van Pioenen op staan.
Het is niet mijn smaak maar zal hem nooit wegdoen, en ik gebruikten hem nou even als vaas(zonder water want er zit een gat in de bodem voor de snoer)

Dan heb ik ook nog een oude waskom van Maastrichtsaardewerk met decoratie van Pioenrozen......
...........waar ik ook even mee moest spelen.....
Het zal vast niet het laatste zijn wat er over Pioenrozen geschreven wordt.......zij hebben een soort van charisma onder de bloemen....net zoals Rozen,Viooltjes,Vergeet-mij -nietjes,Lelietjes der dalen,Zonnebloemen,Klaprozen,Lavendel en niet te vergeten de bloesem.......en er zullen er vast nog meer zijn die door de eeuwen heen vaak gebruikt zijn of in gedichten,op schilderijen of bezongen in een lied.....

Dit was mijn rondje Pioenrozen voor vandaag.
Hoop dat jullie er van genieten net zoals ik doe.

Jullie bedankt lieve blogvriendinnen voor de altijd leuke reacties!

En lieve Ria jij bedankt!!!XXX

Fijne dag!
Liefs,
Ger

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.