maandag, juli 12

Snelle Aziatische keuken

Hebben jullie dat nou ook...?
ik stel elke dag de vraag; wat zullen we eten vandaag...
en krijg steevast het antwoord; maakt niet uit,doe maar iets makkelijks, het is veels te warm in de keuken achter de potten en pannen
De ene keer wordt het een salade,dan weer eens soep met 'n royaal belegd stokbrood,en dan komt die lekkere gekookte of gebakken nieuwe pieper met stukje vlees en groenten ook weer eens op de dis.
Normaal gesproken komt hier best vaak de Aziatische keuken op tafel...het bereiden gaat snel....dat zeker, maar het voorbereiden vergt nogal wat tijd, nou draai ik daar normaal m'n hand niet voor om.....
......maar geef mijn mannen deze keer hélemaal gelijk;-)
ik maak iets makkelijks......veel te warm in de keuken!!!
En dit maaltje werd het vandaag.


Normaal  maak ik de kruidenpasta zelf in de vijzel van lavasteen, ''pok,pok......''
maar voor het gemak nam ik nou zakjes kant en klare rendang pasta.

Beetje wokolie in de pan,pasta even bakken zodat geur en smaaken vrijkomen, blok santen erbij en anderhalf tot twee kopjes water, kipfilets aan stukken knippen en in de saus doen, al roerend tot aan de kook laten komen,warmtebron laag zetten en met deksel op  pan de kip gaar laten sudderen.
Goed opletten en tijdig omroeren om aanbranden te voorkomen.
Rijkelijk bestrooien met verse koriander.
In tussentijd pandan rijst koken en komkommer aanmaken met azijn,zoetstof,beetje peper en wat verse koriander.en binnen de kortste keren staat er een lekker maaltje op tafel!

Fijne avond!
Ger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.