donderdag, juli 29

Steengoed

  Steengoed wordt gemaakt van grijs- of bruine klei die wordt gebakken bij een temperatuur van ongeveer 1250 graden Celsius. Het materiaal is zeer hard en weinig poreus. Steengoed neemt geen smaak aan en is goed te reinigen. Daarom is het bijzonder geschikt om vloeistoffen in te bewaren en om uit te drinken. Al omstreeks 1300 was steengoed een populair massaproduct, totdat in de 17de eeuw glas en Delfts aardewerk meer in gebruik kwamen. 16de- en 17de-eeuws steengoed is vaak druk met reliëfs versierd. Steengoed is vooral in het Duitse Rijnland, het gebied tussen Keulen en Aken, geproduceerd.

En daar heb ik een paar hele mooie oude kannen en potten van die ik jaren geleden op een veiling kocht.
Heb er wat foto's van gemaakt met blauwe en witte Hortensia's uit de tuin.












Hartelijke groeten!
Ger
 






Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.