maandag, augustus 23

We zijn weer terug.......
maar een stukje van mijn hart is daar gebleven....
....en mijn gedachten dwalen meerdere keren per dag terug naar dat heerlijke plekje, waar het idd een hoorn des overvloed is, en wij leefden als God in Frankrijk...
Slechts 640 inwoners telt het Franse Bayet in het departement Allier, onder wie Tanja en Tim.
Op het moment dat de poort opengaat van dit charmante boerenlandhuis uit 1890 werden wij direct gegrepen door de romantische binnentuin met tafels,terrasstoelen en wapperende geruite tafelkleden die je toewuiven.
In de Rozenkamer was het sfeervol en sliepen we als 'n roos...... 

's morgens een heerlijk ontbijtjeNaast de 'cour' is ook het omliggende terrein bijzonder sfeervol een boomgaard met oude fruitbomen met appel en pruimen rassen die ik alleen kende van plaatjes.

De kippen en haan scharrelen er vrij rond en weten na enkele dagen precies wanneer er wat te halen is......
ook poes weet het Tuinhuis te vinden waar de kinders hun onderkomen hadden.

Ook aan de tuintafel van het tuinhuis bij dochter, schoonzoon en kleinkinderenlief was het tijdens de lunch een hoorn des overvloeds.


Rond de klok van 7 uur weet Britt de bel te vinden en geeft daar op verzoek van kok Tanja een flinke rammel aan zodat de gasten voor table d'hôtes weten dat het eten klaar is(maar dat hadden we al geroken toen de heerlijkste geuren onze neus binnen drongen terwijl we alvast op de waranda genoten van 'n aperatiefje)  en aan  de lange tafel onder de oude reus van 'n kastanjeboom kunnen plaatsnemen
Elke dag opnieuw was het weer een verrassing wat de kok voor lekkers op tafel bracht,en een ding weet ik zeker het was allemaal vers en zelf bereid(niks,niks,vlug,vlug uit 'n potje of blikje)
Jullie snappen natuurlijk wel dat ik ''enkele'' van die lekkere recepten mee naar huis genomen heb.

wordt vervolgd!

Bedankt lieve blog vriendinnen en vrienden voor jullie hartelijke vakantie groeten en wensen!!!
En ik zal jullie de komende dagen telkens een stukje op de hoogte brengen van wat wij deden in
La Douce France

Liefs, Ger


Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.