donderdag, augustus 26

Is het te fris of te nat om buiten te eten dan is dat hélemaal geen straf of vervelend want binnen in het huis zaten wij ook gezellig hoor.
Ik kan niet meteen aan tafel gaan, moet eerst ff rondneuzen.....wat leuk allemaal
De sferen in dit boerenlandhuis zijn niet ontstaan uit een bepaalde visie, maar eerder uit een gevoel:het gevoel thuis te zijn.De kamers zijn meestal ingericht met spullen die in Nederland verkregen zijn op veilingen en op de vlooienmarkt.
Tanja was bovendien altijd al een enthousiast verzamelaarster met sinds haar vroege jeugd een zwak voor hemelbedden en bedsteden.

Alles in de gîtes in het tuinhuis en in de gastenkamers elk in geheel eigen stijl en sfeer is zelf bedacht én uitgevoerd, van renoveren tot schilderen en stofferen.
Het enige wat uit handen is gegeven is de bouw van het zwembad.
Tanja leerden voordat ze naar Frankrijk ging al marmeren,fineren,stoelenmatten en zelf verf mengen
En hier krijgt ze eindelijk de kans de opgedane kennis voortdurend in praktijk te brengen.


***Boerin in Frankrijk***

's morgens begint voor Britt het dagelijkse ritueel met het openen van het kippenhok, kipjes voeren en de eitjes uithalen en naar de keuken brengen.

Daarna de bak groenten en schillenafval  naar het paard Diablo brengen die al op haar staat te wachten om heerlijk geborsteld te worden.
Voordat ze het hek sluit plukt ze nog wat appels van de boom voor het paard en gooit die over het schrikdraad.


Af en toe 'n handje helpen met het afruimen van de ontbijttafeltjes gaat haar ook goed af, en Tanja geeft haar met 'n lach een kleur mandje mee wat goed bij de jurk past.;-)
Lekker nog ff gek doen op de hooirollen, poes verzorgen en als de boerin onder de douche vandaan komt moet ze nog aan de laptop haar contacten onderhouden met het thuisfront in MSN en Hyves.
(wordt vervolgd)

Bedankt allemaal voor jullie enthousiaste reacties op mijn vorige Frankrijk post!
Dit zonnige gezicht is voor jullie!
Liefs,Ger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.