zondag, augustus 29


Weten jullie nog....gisteren maakten ik een Thais gerecht, en terwijl ik daar mee bezig ben weet ik al wat ik de volgende dag ga kokkerellen, Taise soep, hou alvast wat Horapa en Koriander opzij.
We hebben met ons drieën natuurlijk niet heel die pan Laab moo opgegeten en daarom hebben we vandaag nog wat en met de soep erbij is dat zeker genoeg(zijn net klaar met eten en ik had genoeg aan de kom soep die jullie op de foto zien onder aan de post)
Men neme:
Pot bouillon,aanlengen met water
2blikjes cocosroom
eetlepel rode Thaise currypasta
2 bouillontabletten(tuinkruiden of kip)
400gr. kalkoen filet, die ik in blokjes knip.
eetlepel oestersaus
Stengel sereh
Horapa en Koriander over van gisteren

* laat eetlepel wokolie in braadpan verwarmen
en laat al roerend rode currypasta aanfruiten tot de geur en smaakstoffen vrijkomen.
Kalkoenblokjes even meebakken
Bouillon toevoegen +tabletten
Ik geef met houten stamper flinke meppen op stengel Sereh (citroengras)en laat die in bouillon meetrekken
Deksel schuin op pan tot kalkoenblokjes gaar zijn.
blikjes cocosroom erbij schenken en flink doorwarmen, niet laten koken anders gaat cocosroom schiften
oestersaus, horapa en koriander toevoegen.
Stengel laos verwijderen.










En niet al de soep is op dus hebben we morgen nog zo'n lekker kommetje.

Ik vind het altijd heel fijn al die reacties van jullie waarvoor mijn hartelijke dank!!
Maar weet je wat ik nou ook zó leuk zou vinden dat diegene die schrijven dat ze mijn receptjes ook eens zullen gaan maken dan ook eens aan mij laten weten hoe het smaakten.
Smakelijk eten!!!
Ger

Laab moo
daar had ik nou vandaag echt zin in, om de keuken in te gaan en weer eens één van mijn Thaise gerechten te maken.
Niet moeilijk....maar voor de juiste ingrediënten moet je even naar de Aziatische toko.

Voor wie het ook wil uitproberen volgd hier het recept.
Bestel bij de slager puur varkens gehakt, ongekruid, ik ga hier uit van 1500 g
* haal bij de toko:
Verse bos Thaise zoete basillicum; Horapa
Verse bos Thaise Koriander
Stuk of 10 kleine rode Taise sjalotten
2 rode uien
4 bosuitjes  met groen
6 kleine rode Thaise pepertjes(dat zijn de pittigste)
1 bol knoflook
Fles Thaise oestersaus
Flesje Naam pla,(vissaus)


Chili pepers en bol knoflook in vijzel stampen(pok,pok)
                                                                                               

sjalotte , rode ui en bosui schoonmaken en grof snijden


                  Horapa(Thais basilicum) van stelen trekken en tot laatst wegzetten
                                                        Koriander wassen en uitlekken
                                                       Pandan rijst koken in rijststomer

Varkensgehakt in klein scheutje gekruide wokolie op hoog vuur snel bruinbakken, zodat het grove bruine brokken worden.
Als gehakt gaar is
rode ui en sjalotte mee bakken.
De gepokte chili en knoflook erbij doen(pas op voor de damp die op je adem kan slaan)
goed omscheppen en even meebakken
4a5 eetlepels oestersaus en een eetlepel vissaus erbij doen
Op laatste moment de blaadjes Horapa erbij doen en laten slinken.
Bestooien met veel geknipte Koriander.


Zoet-zuur van komkommer.
Kroepoek
En ik eet er verse beetgare boontjes bij waardoor ik een bakje soejoerboontjes van conimex roer




                                                  King kauw!!!
                                                  Smakelijk eten!!!

                                                          Fijne zondag!
                                                              Ger

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.