zaterdag, oktober 2

Altijd hetzelfde ''liedje''..............er bekruipt mij van binnen een soort gevoel van heimwee nu we weer thuis zijn na die heerlijke dagen in Friesland

Mijn gevoel zei het al voordat we vertrokken....
......daar rondom en in de karakteristieke boerderij moet het sfeertje hangen waar ik zó gek op ben...

En ja hoor...... bij het openen van het houten hekje werden we verwelkomt door de kippen en hanen die heerlijk vrij rondscharrelen in de fruitboomgaard.
Bij het binnengaan van het authentieke voorhuis proefde ik direct de warmte en gezelligheid en na enkele minuten rook het  in de woonkeuken  naar vers gezette koffie die we dronken uit 'n spoelkommetje...

Na 'n rondje voorhuis wist ik dat we fijne dagen te gemoed gingen van: 's avond de binnenluiken sluiten in de pronkkamer waar de kachel en de kaarsen branden en bij 'n glas wijn de volle mand met woonbladen doorspitten en of dat nog geen leesvoer genoeg was........het trappetje naar de opkamer waar nog eens een kast vol stond met allerlei boeken over Friesland, van de rijke historie tot en met kookboeken en de gebruiken aldaar.

Als we onze eigen luiken gingen sluiten was het goed rusten in het spijlenbed .
En als de eerste zonnestralen langs de rolgordijnen piepten stond er in de woonkeuken een heerlijk ontbijt op ons te wachten...........waar je zo'n fijn; pluk de dag gevoel van krijgt:-) of pluk de appels van de fruitbomen van de zwaarbeladen takken waarop we uitzicht  hadden tijdens dat ontbijt.

Als jullie ook zin hebben gekregen om even rond te kijken waar wij de afgelopen week waren......
(klik op foto's om te vergroten)

....en zeg nou zelf....heb ik overdreven??

Lieve Pauline en Hans nogmaals bedankt voor al het lekkers van een uitgebreid ontbijt,tot appels,noten en de fles appelsiroop uit eigen boomgaard en last but not least voor jullie gastvrijheid!

Toen vanmorgen de telefoon rinkelden en Hans vroeg of ik niks misten....(er hingen namelijk nog enkele kledingstukken in 'n kast)
flitsten het even door m'n hoofd.....yes...we moeten snel nog eens terug om die te halen, maar Pauline stelden voor om ze op de post te doen
of mee te brengen wanneer ze binnenkort toch naar Brabant moet,en dat vind ik natuurlijk super aardig en ook wel gezellig!


(na verschillende telefonische afspraken tussen de gastvrouw en mij die telkens op niks uitliepen van haar kant
heb ik het inmiddels allang opgegeven om mijn kleding nog ooit terug te krijgen
 mijn teleurstelling komt niet zo zeer voort 
door het niet terug krijgen van de kleding
maar dit citaat heb ik sindsdien
goed in mijn oren geknoopt)

'' Door weinig van anderen te verwachten
bespaart men zich veel teleurstelling''

en nou ga ik eens AL jullie post lezen van de afgelopen dagen.
Fijne zondag enne......wat denken jullie van die verwachte temperatuur:-)

Lieve groet,
Ger Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.