dinsdag, november 16
De Vlier heeft een grote rol gespeeld in mythen en volksverhalen en ze is waardevol om haar veelzijdige toepassingen.
Vlierbloesemthee verhoogt de weerstand en is een lekkere thee om te drinken, ook voor kinderen. Dit maakt het een uitstekende thee om te drinken bij griep en verkoudheid. Ook bij verschillende infecties voornamelijk die van de bovenste luchtwegen als angina en amandelontsteking bewijzen  de thee  goede diensten. Door de zweet en urinedrijvende werking wordt het lichaam gereinigd van ziekteverwekkers. Bovendien heeft Vlierbloesemthee een troostende en kalmerende werking. Vlier reinigt het bloed en stimuleert de bloedvorming. In sommige gevallen heeft Vlier een preventieve werking tegen hooikoorts.
      ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Maar ik ga echt niet zitten wachten op zo'n heerlijk glas Vlierbloesemthee totdat ik verkouden ben, want dan zou ik het nooit drinken.......ben maar zelden verkouden, gelukkig!Laatst kocht ik in Hemrik bij zo'n leuk zelfbediening houtenhuisje aan de weg, waar ze allerlei ingemaakt lekkers verkopen uit de eigen boomgaard,  een fles Vlierbloesemsiroop. 
Vanmiddag schonk ik de siroop over in een andere fles en plakten er 'n etiketje op, het moest er namelijk 'n beetje leuk uit zien.........want de fles mocht op de foto;-)

Ik schonk een flinke scheut van de siroop in hittebestendige glazen, in elk glas 2 kruidnagels en vulden dat aan met kokend water en liet daar 'n zakje kruidenthee in trekken, even omroeren en je hebt een heerlijk geurende thee.Kom gezond de koude herfstdagen door!
Liefs,
Ger

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.