donderdag, november 18

Pepparkakskola

Candy......

met deze lekkere post begon ons allen wel bekende Bonnie van http://bonjade.blogspot.com/2010/11/candy.html gisteren haar post

Als ik iets over eten lees wat ik niet ken moet ik daar het mijne van weten en ga fff bij meneer Google zoeken, wat het precies is, hoe het gemaakt wordt etc.

Kwam op veel pagina's de Pepparkakskola tegen tegen met recept, en daar mijn Zweeds niet meer is wat het geweest is;-) gooiden ik die tekst bij meneer Google in de vertaler met de vraag om het even te vertalen.........nou kwam ik tot de ontdekking dat meneer Google bij vertalen ook geen 10 met een griffel en een zoen van de juffrouw krijgt.......maar ik werd toch wel wat wijzer van die kromme vertaling van het recept en redden me er aardig mee in de keuken.
Ik hoef niet naar Ikea voor die lekkere caramels....
het is alleen jammer dat ik het zonder dat mooie etiket moet doen;-)







Hebben jullie al zin gekregen??

                                                              Om te snoepen of om zelf te maken??

Dan zal ik voor het gemak het recept even vermelden.
en denk nou niet dat het moeilijk is...
het is nog makkelijker dan 'n eitje op de juiste zachtheid koken;-)


                                                             1/4 liter slagroom
                                                             100 gram roomboter
                                                              3.1/2 kopje suiker
                                                             1 kopje rietsuikerstroop(van de pannekoeken)
                                                                 3 theelepels koekkruiden(speculaaskruiden)


Dit alles in een pan al roerende aan de kook brengen.
Laten pruttelen en niet bij de pan weg gaan en roeren maar...
PAS OP VOOR HET SPATTEN EN LIK TUSSENDOOR NIET AAN DE HOUTENLEPEL WANT DE MASSA IK BLOEDJE HEET!!!!!!!!!!!!
Na zo'n 10 tot 15 minuten begint het geheel in te binden en je kan dan even een testje doen om te kijken of het de juiste consistentie heeft om het te storten.
Laat een beetje van de caramel van de lepel glijden in een kopje ijskoud water, trekt het een draad in het water waarvan je tussen je vingers 'n bolletje van kan rollen heeft het lang genoeg gekookt.
(anders nog ff pruttelen en roeren)
bakpapier in en over de randen van ovenschaal leggen en de massa storten.
Af laten koelen en met scherp mes(of schaar) stukjes van snijden.
Daarna elk stukje verpakken in huishoudfolie, want als je het onverpakt in een pot of blik doet gaat het door de zachtheid en zwaarte van het op elkaar liggen een vaste massa worden die je moeilijk van elkaar krijgt.
Ik speelden nog even verder en deed er nog een touwtje om van rolladetouw.


Niet goed voor de lijn en je kiezen.............maar wel heel lekker!!!



                                                                      Lieve groetjes,
                                                                            Ger






















Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.