zondag, december 5


Een beetje van mezelf en een beetje van.........


Ik had weer eens zo'n dag van wat zal ik eens te eten maken voor vanavond.
Het weer was er niet naar om er op uit te gaan, vies,nat en glibberig, als we wel weggaan op zondag eten we onderweg meestal ergens 'n hapje.
Dus ging ik maar weer eens op de knietjes voor de geopende kelderdeur zitten om op de planken te kijken of er iets stond om in elkaar te flansen...
En ja hoor ik had het zó verzonnen.


En manlief ging even naar AH voor de biefreepjes en plak achterham, want die had ik niet in de koelkast.

Het werd Deense rundvleessoep, die aten wij enkele weken geleden bij vrienden en ik hoorden wat daar al zo aan ingrediënten in zaten, ging ff Google en vond verschillende varianten.Vandaar beetje van mezelf en beetje van Honig uit een pakje.Verder had ik nog een pak staan(van de LIDL) voor Tarte á l'oignon á l' alsacienne, makkie, zo klaar!! Enkel wat water,olie en achterham aan blokjes toevoegen, rest zit in het pakje.


Hé.....het was vandaag hier ook pakjesdag.........maar niet van Sinterklaas;-)


1 pakje Deense rundvleessoep van Honig
2 uienen, gesnipperd
250 g bieflapjes in kleine reepjes
zout en peper
15 g boter
2 tl rozemarijnblaadjes
1/2 l pilsener bier
3 sneetjes ontbijtkoek
1 dunne prei


.Bereiden
Kruid de blokjes vlees met zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak het vlees met de uien ca. 3 minuten. Voeg de rozemarijn, het bier en 1 liter water toe. Breng dit aan de kook en voeg al roerende de inhoud van het zakje soep toe. Kook de soep ca. 5 minuten op zacht vuur.
Snijd de ontbijtkoek in blokjes en roer die door de soep. Kook de soep nog ca. 5 minuten en roer regelmatig tot de soep glad gebonden is.
Snijd de prei in flinterdunne ringen en roer deze op het laatst door de soep.


                      Smakelijk eten!
                                                          Groeten,Ger
..

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.