maandag, januari 31

Kip cacciatora

Zondag....zo'n dag dat ik de zon wel zie, maar buiten blijft het om het vriespunt en begin ik de dag met beetje uitslapen.....en tegen de tijd dat manlief beneden bezig is met vers gezette koffie en het afbakken van de broodjes.....kom ik m'n mandje uit voor 'n lekker ontbijtje;-)

Tegen de middag ga ik de keuken in en bedenk om op deze koude dag maar eens eens stoofpot te gaan maken.....
Pollo alla Cacciatora....
lees ik in het kookboek van: Jamie Oliver.
Nou moet ik eerlijk bekennen dat ik niet echt een fan van hem ben.......tenminste als ik zijn kookkunsten op TV wel eens zie.......het is natuurlijk de regie en cameraman, de beelden vliegen van hot naar her, er wordt gegooit en gesmeten met ovendeuren en potten en pannen, ik wil alles goed zien, ik wil de kok op de vingers kunnen kijken van A TOT Z!!!
Maar het recept wat ik vandaag uit zijn kookboek 'Jamie's Italië'  plukten mag er zijn


1500gram kippendijen
8 laurierblaadjes
2 takjes verse rozemarijn
3 tenen knoflook,1 geplet(2 in plakjes gesneden)
1/2 fles Chianti
bloem
extra vierge olijfolie
6 ansjovisfilets
flinke handvol ontpitte zwarte en groene olijven
2 blikken van 400 gram tomaten blokjes,van goede kwaliteit.

Voorbereiden:
wrijf de stukken kip in met zout en zwarte peper uit de molen
leg ze in een kom
doe er de laurierblaadjes,takjes rozemarijn en het geplette teentje knoflook bij
giet de wijn er over
en laat minstens een uur of nog liever een hele nacht afgedekt in koelkast marineren

bereiden:

Verwarm de oven voor op 180 graden
haal de stukken kip uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier,bewaar de marinade
bestuif de stukken kip met bloem en klop het overtollige bloem er af
zet een ovenvaste pan op het vuur en giet er een flinke scheut olijfolie in
laat de stukken aan alle kanten bruinen
en zet ze even opzij

zet de pan weer op het vuur en doe de plakjes knoflook er in
en bak die licht goudbruin
doe de ansjovis,olijven,blokjes tomaat en tot de helf ingekookte marinade erbij
laat goed heet worden en leg de stukken kip erin
zet deksel op de pan
en laat 90 minuten in oven gaarstoven
eventueel nog wat zout en peper toevoegen

En vergeet vooral niet om de Chianti te proeven want die drinken we straks ook bij dit gerecht ;-)


Kip cassiatora is een eenvoudige combinatie van smaken die het erg goed doet,cacciatora betekent  'jager' , dus dit is een gerecht wat een jagersvrouw  voor haar kerel klaarmaakt als hij terugkeert van een lange zware ochtend.

Ook al had mijn kerel geen zware morgen met enkel koffie zetten en broodjes afbakken, toch liet hij het zich goed smaken;-)


Ik bakten er in vieren gesneden krieltjes bij
en maakten een groene salade.

Ook enkel stuk knapperig stokbrood zal bij de kip goed smaken.


Buon appetito!
Fijne (blog)week!
Liefs,Ger












15 opmerkingen:

  1. Ger wat ziet dat er lekker uit!!! wat een koningsmaal, jullie hebben er samen vast van genoten. Het water loopt me in de mond. Ik vraag me bij Jamie altijd af wie de rommel opruimt want hij gebrukt me toch een hoop potten en pannen....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het water loopt mij uit de mond zeg, al moet ik zeggen dat ik gisteren ook verwend ben door mijn dochter-kokkin van 16 jaar! We kregen een 3 gangen menu voorgeschoteld, uiteraard met gerechten die zij zelf ontzettend lekker vindt, maar dat mocht de pret niet drukken! Misschien wil ze jouw gerecht wel eens een keer maken :)!!

    Bedankt voor je lieve reactie op mijn give away...tja...het aantal bezoekers staat inderdaad niet in verhouding met het aantal reacties, maar dat is het lot van een blogster hi hi. Blijkbaar beleven er toch veel mensen stilletjes plezier van je blog en zit iedereen vandaag aan de kip!

    Een fijne dag nog! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat we op dezelfde dag een recept met drumsticks op ons blog hebben staan! Deze ziet er ook heerlijk uit, en van jou fotografiekunst kan ik nog wat leren......

    BeantwoordenVerwijderen
  4. *SMEEHEEEHEEK*.......tip??? Maak je eigen kookboekje, net als Gea deed met haar interieur? Jij met je receptem em foto's erbij!!!! IK wil er wel eentje dan...gesigneerd dat snap je ;)!!

    Liefs,
    Lynda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Ger,

    Tjonge, jonge...het water loopt me uit de mond...wat ziet dat er lekker uit!!
    Tja, wij eten ook Italiaans maar dan in de vorm van Macaroni (ook lekker hoor, haha).

    Lieve groetjes van Susan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Het ziet er heerlijk uit ga ik ook maar eens proberen. Mooie foto's en een heerlijke salade met gebakken aardappeltjes. Je heb het nu al op natuurlijk maar anders zou ik zeggen tast toe en eet smakelijk.

    Groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jeetje Ger, dat ziet er smakelijk uit zeg!!! Ik vind Jamie's boeken ook beter dan zijn tv-programma, dan kun je tenminste lekker lang naar de plaatjes kijken ;)
    Gr. Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mmmmm.....dat ziet er allemaal smakelijk uit en met dit koude vriesweer is zo'n stoofpotje heerlijk.
    Je kan zo met die prachtige foto's en duidelijke uitleg in een kookboek staan. Ik ben ook geen fan van Jamie, het gaat mij ook allemaal veels te chaotisch, maar ik proef wel de passie die hij heeft als hij de gerechten klaarmaakt en dat heeft ook wel weer wat.

    Fijne dag nog en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ger het ziet er verukkelijk uit. Als ik het zo zie ga ik dit ook eens maken Ik ben wel een fan van Jamie vind he zo'n lekker enthousiast ding zo energiek dat ik altijd zin in koken krijg als ik hem zie Zijn recept boeken zijn wel fijn . groetjes Jacky

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jeetje, hier krijg ik echt lekkere trek van Ger! Deze stoofschotel van Jamie ziet er superlekker uit. Eten jullie dit allemaal met z'n tweetjes op? Fijn weekend gewenst zovast, lieve groet Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ha Ger,
    Dank je wel hoor voor je lieve reactie op mijn webwinkel! Ik moest er echt heel lang over nadenken hoor!
    De stap was best groot! Ik ben een verzamelaar van nature en kan moeilijk afstand van dingen doen maar het loopt hier echt de spuigaten uit!! dus toch de stoute schoenen maar aangetrokken en het voelt super goed!! hihihi nooit gedacht!
    Rustig aan doen hoor met elkaar!
    Maar jij bent er natuurlijk voor de interieur adviezen!! Leuk een nieuw huisje en samenwonen ik wens ze er heeel veel fijne jaren toe!
    lieve groetjes dikke knuffel
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ger, mag ik even aanschuiven aan tafel?! Wat ziet het er heeeeerlijk uit! Een vriendin van mij kookt heel vaak uit Jamie kookboeken en het is altijd ver-ruk-ke-lijk!
    Dank je wel voor je lieve reactie op mijn blog.
    Fijn weekend!
    Groeten,
    Jacoba

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat ziet dit er heerlijk uit Ger. Ik ga het ook eens maken. Raar dat ik dat niet eerder heb gedaan want ik heb bijna alle boeken van Jamie:)
    Ben trouwens eindelijk volger van je geworden. Zo raar, want door jou ben ik eigenlijk in blogland verzeilt geraakt. Ooit eens door googlen op een recept ofzo kwam ik op jou blog terecht en vond het fantastisch! Vandaar er verder in gerold en uiteindelijk zelf ook een blog gemaakt. En wat stom dat ik dan nu pas volger bij jou wordt! Je had de eerste moeten zijn. Maar nu alsnog en ik blijf je volgen hoor.
    Fijne zondag!
    Groetjes,
    Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Je kwam zomaar even in mijn gedachten op. Ik was nieuwsgierig hoe het met je man gaat..en lees een paar posten terug, hoe de communicatie verlopen is. Jammer, dat het niet meteen zo duidelijk is verteld, dat scheelt een hoop zorgen en stress! Maar wel fijn, dat jullie hier nu rust in kunnen vinden.

    Maar helaas heb ik vandaag niet de ingrediënten in huis, voor dit heerlijke recept! Het is zoals altijd, een feestje bij jou aan tafel! Volgens mij, blijft de visite die bij jullie komt, extra lang hangen, in de hoop een hapje mee te mogen eten hahaha

    Nog een fijne avond!
    Liefs,Helena

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ziet er jammie uit,maar ook hoe het in de schalen en zo zit en zo gaaf op de foto gezet,dat is al een feestje,lieve groet Joke.

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.