zaterdag, april 30

Enige dagen geleden gingen we weer eens een kijkje nemen bij mijn geliefde tuincentrum in Arendonk(B)
Het toeval wilde dat er net die middag een uitnodiging bij de post zat voor
''De Laatste Show''
     MEIFEEST

En van die uitnodiging zullen we als het enigsinds kan zeker gebruik maken, het gaat mij een beetje aan het hart dat zo'n sfeervolle plek waar het goed toeven is voor de tuinliefhebbers gaat verdwijnen.
Maar aan alles komt 'n end en natuurlijk gun ik het deze lieve en altijd hardwerkende mensen dat ze op het einde van het jaar van hun pensioen en rust kunnen gaan genieten na een arbeidszaam leven.

Kon het weer niet laten om met mijn kleine camera(die ik altijd bij me heb)wat plaatjes te maken, wie zin heeft kijkt mee.....





de zwarte viooltjes....mijn lievelingetjes die ik ook daar kocht vorig jaar en nu op onze terrastafel volop in bloei staan


De prachtig bloeiende Camelias

Wie weet komen we elkaar daar tegen.....




....en als de vriendelijke Francois ons helpt met de gekochte spullen naar de auto brengen roept hij nog even voordat de schuifpui van de prachtige serre opengaat.....en hij naar binnen stapt...
'jullie komen hé, ik heb een Italiaanse kok die komt koken en een goede Toscaanse wijn die ik zelf inkoop als we in Italië zijn.

Hij weet vast wel dat ik van lekker eten hou;-)

Tja....en wat doe je dan als het tegen het einde van de middag is en je niet veel puf meer hebt om thuis gaan te koken...
stop je op de terugweg in Eersel op het gezellige oude marktplein en gaat bij 't Menneke op het terras in het zonneke zitten en laat je door de kok verwennen met:
*Tralala du Chef*

en met zo'n heerlijke malse stukjes vlees op je bord kost het geen enkele moeite om tralala te zingen!!!

Fijn,gezellig en goed weekend allemaal!
Liefs,Ger




19 opmerkingen:

  1. Lieve Ger, jullie hebben de kunst van het "levensgenieten"áárdig onder de knie zie ik;)!!!
    Wat een heerlijke plek dat "tuincentrum"en inderdaad, enorm jammer dat zoiets verdwijnt(en er waarschijnlijk weer een massaproduct voor in de plaats komt) maar begrijpelijk én verdient van/voor het echtpaar! Ik neem aan dat wij ook "mee"mogen naar "de laatste show"?;)!

    Liefs,
    Lynda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige plek dat tuincentrum echt waar je heb prachtige foto's kan me voorstellen dat je het jammer vind dat ze weg gaan, maar deze plaatjes heb je dan alvast een mooie herinnering. En je maaltijd mag er ook wezen ziet er erg lekker uit.

    Fijn weekend nog lieve groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tssssss...Ger je staat op de foto !!...wat een mooi tuincentrum....jammer dat het dichtgaat......kun jij het niet over nemen ??,...whahahahahhAA!!...en meid wat eet je weer lekker......fijne avond nog...liefs van mij...xxx..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een prachtige paarse bloemen pracht daar..

    heerlijk zeg ziet dat eten eruit, fijn dat jullie zo genoten hebben.

    liefs stina

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig die sfeer met die blauwe regen zo jammer inderdaad dat het gaat verdwijnen maar leuk dat je uitgenodigd bent om dat te "vieren" En dat trallala van de chef ziet er vrukkelijk uit En zo jaloers op je zwarte viooltjes ik heb geprobeert ze in de Hessenhof te kopen zit in Ede (weet niet of je daar wel eens geweest bent is ook een aanrader) maar die hadden wel hele donkere die ik heb gekocht maar niet die zwarte die ik vroeger had maar goed je moet wat te wensen over houden toch fijn weekend groetjes jacky

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Ger wat heb je het allemaal prachtig op de foto gezet. Plaatjes!!!Ja jammer dat dat allemaal stopt. Veel mensen hebbeb er zo'n plezier van.
    Lieve groet van Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Geweldig mooie serie ....leuk om jou zelf ook even in beeld te zien.

    Moet daar voor een fotograaf toch wel geweldig zijn om mooie opnames te kunnen maken.

    Lieve groetjes en een fijn wekend verder, Joop

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk die foto dat ik je zie,wat is het daar prachtig,jammer dat ik dan nog blut ben haha,anders waren wij dat stuk echt gaan rijden en laten koken smaakt meestal erg lekker,voor morgen een fijne zondag,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. ooh Ger wat mooi! Dit is echt een mooi tuincentrum zeg!
    De liefde voor het vak straalt eraf!! dat is nog eens wat anders dan de intra. en die Camelia in de spiegel is ook leuk zeg!hihih
    Ik heb wel wat berichten van je gemist hoor. Wat prachtig zeg je lelietjes der dalen!! Hier groeien ze op plekken waar ik denk jeetje wat jammer je ziet ze haast niet! Maar ja de wortels gaan waar ze willen.
    Fijne zondag en ik heb weer even genoten van al je moois!
    knuffel
    Yolanda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nou ja Ger, zag ik jou nou zomaar op de de foto??? Leuk!
    En wat een prachtige plek, kan me voorstellen dat je het jammer vindt dat dat verdwijnt...
    En tot slot heerlijk gegeten..."Tralala"-geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tralala, dat was weer genieten!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Beste Ger en Harry,

    Na al deze positieve reacties krijg ik goesting verder te werken. We sluiten wel de zaak, maar wie weet welke mooie foto's kun je volgend jaar op je blog plaatsen?
    We werken er aan! De deur gaat wel dicht, maar na een telefoontje doen we graag de poort open!
    Tot volgend week-end.
    met vriendelijke groetjes,
    François en Bärbel

    BeantwoordenVerwijderen
  13. wat een mooi blog heb je Ger!! ik ga je graag volgen!!
    en wat een mooie reportage heb je van "de laatste show" gemaakt!

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wow....wat een prachtig tuincentrum Ger. Ik zit er echt met jaloerse blikken naar te kijken. Zoiets moois hebben wij hier niet dicht in de buurt. Kan mij voorstellen dat dit een gemis is als ze er straks definitief mee gestopt zijn.
    Je vorige post liet trouwens ook al zo'n prachtige kwekerij zien.
    Ik wens je een fijne week, we kunnen voorlopig nog heerlijk genieten van het zonnige weer.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heee lieve Ger, als eerste wil ik je bedanken voor je zoeken naar mijn raadselplant, ongelooflijk dat je het zo snel gevonden heb, je bent een SCHAT!!! Dat zoeken gaat mij duidelijk nog lang zo goed niet af als bij jou, heel knap vind ik het. En ben ook blij nu te weten wat het is, het is zo'n schattig plantje en nu alles volop in bloei staat weet je werkelijk niet wat je ziet, zo mooi!

    En na deze post gelezen en vooral bekeken te hebben vind ik het zo fijn te lezen bij de reactie van Francois en Barbel[excuus voor de leestekens] dat zij toch de deuren blijven openen voor de grote leifhebbers. Wat een goddelijke plek en wat een schoonheid komt daar op je af, werkelijk FANTASTISCH allemaal.

    En zoals we van jou gewend zijn natuurlijk weer een bijzonder fraaie weergave van deze prachtige locatie. het tralala hapje ziet er zeker niet verkeerd uit en zal jullie heerlijk na zo'n dagje struinen hebben gesmaakt.
    Erg leuk ook om jou ook tussen al dat fraais tegen te komen, gewapend met de camera.

    Nogmaals enorm bedankt voor de ontknoping en alle moeite die je daar voor hebt genomen. En ook wil je bedanken voor je altijd mooie, lieve en uitgebreide reactie's, echt heel fijn omdat telekens te lezen.

    Fijne dag verder,
    Liefs Josephine

    BeantwoordenVerwijderen
  16. lieve Ger,wat een super mooie tuin,,ja, daar wil ik ook wel in lopen hoor.die blauwe regen,goh,,zo mooi,je hebt er heel mooie foto's van gemaakt,en dat lekker hapje ,ja die zou ik ook niet laten staan,gewoon meedoen.

    je zwarte violen zijn geweldig, ikzelf heb ze nog nooit gehad,

    lieve groeten oma nijn

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dat ziet er uit als een heerlijke dag! Ik ga zelf as vrijdag naar de tuindagen van Beervelde ( BE) Ook een aanrader voor tuinliefhebbers. http://www.parkvanbeervelde.be
    groetjes Annebeth

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo Ger

    Heb echt genoten van je mooie serie van het tuincentrum kan de Blauwe Regen bijna ruiken .En na het zien van het heerlijke gerecht heb ik trek gekregen Grt en een fijne dag Jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Lieve Ger, ik zit hier gewoon te blozen achter mijn laptop. Wat een complimenten allemaal! En dat terwijl ik maar een heel eenvoudige digitale camera heb van alweer heel wat jaartjes oud. Jij kunt er zelf ook wat van hoor. Heerlijke foto's heb je gemaakt bij de firma Van Gorp. Het is maar goed dat onze Wisteria niet zo reusachtig is, anders kon de voordeur niet meer open :-) Bedankt voor je heerlijke reportage en voor je superlieve bericht! Lieve groet, Anja
    ps Ik heb ook zo'n sjaal :-)

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.