donderdag, juni 23

Zalige
  Zomerse
    Zoete
      Zomerkoninkjes

 
(voor alle duidelijkheid,dit mooie stilleventje is niet van mij, daarom is het aanklikbaar, wil je lezen over de maakster daarvan en nog veel meer schilderkunst heb je de mogelijkheid)
                              Voor aardbeien Weetjes en Trivia
                                    klik

                                       Lieve en zomerse groeten!
                                                         Ger
                             


   

26 opmerkingen:

 1. Tjeemie ziet dit er weer mooi en heerlijk uit ....wat een prachtige foto's zeg ...hoeveel heb je tijdens het maken ervan opgegeten hahahah ik denk dat ik de helft al op had gegeten mmmmm prettig weekend


  lieve groet rosita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er lekker uit. Het water loopt me in de mond, heerlijk..
  Hoeveel aardbeien liggen hier wel niet en komen die allemaal van jullie plant af?
  Smakelijk!
  Lieve groet,
  Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohh Ger wat een prachtige foto`s laat je zien,die kopjes zijn gaaf!Ik vind dit echt genieten,ben dol op arebeien,ik moest wel lachen om je berichtje,je bent echt grappig en heeeel lief,alvast een fijn weekend,lieve groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ger

  Wat is het toch weer fraai vastgelegd, jou prachtig fotomateriaal kunnen ze wel gebruiken voor wat exclusieve bladen, ben je nog niet eerder benaderd ? ze zullen zeker niet misstaan hoor.

  groetjes, Joop

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wanneer ik je foto's zo zie is het meteen weer duidelijk waarom ze zomerkoninkjes worden genoemd. Ik heb er ook, net als jij, in potten in mijn tuin staan. Ze hangen er net zo bij. De rijpen worden telkens door de vogels voor mijn neus weggekaapt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha...ik lig hier helemaal dubbel...want hebben wij een onzichtbaar lijntje of zo haha?

  Want toen ik mijn kersenpost in concept klaar had, verscheen jouw kersenpost...en nu ik een aardbeienpost klaar heb staan, verschijnt jouw aardbeienpost!

  Nu is de kans dat ik wat eten betreft juist met jou match uiteraard redelijk aanwezig omdat jij gek op eten bent en daar vaak een post over schrijft, maar twee keer achter elkaar ...?

  Wat zegt een aardbei trouwens als ie in de mixer gaat?

  Ik 'fraise' voor mijn leven!

  Wat een heerlijke aardbeien Ger ;-)!!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ger, waar haal jij toch altijd die prachtige serviezen???? Nu weer zo mooi met de aardbeien en vlinders.... Een tijd geleden met hortensia..... Nog ervoor eens met geranium denk ik.... ,Héééélmooi!
  Groetjes,
  Marian
  PS Laat de aardbeien smaken!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Euh.... frambozen en blauwe bessen zijn het zeker.... ????
  ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Aardbeien...alweer zo'n heerlijk stukje zomerfruit! Vandaag heb ik heerlijke frambozenjam gemaakt van de frambozen die ik gisteren samen met onze dochter ben wezen plukken bij de pluktuin Sprankenhof in Udenhout...mmmm...en lekker dat ie geworden is...helaas had ik geen fototoestel bij me dus ik kan het niet op mijn blog laten zien...
  Met al het dit heerlijke fruit lijkt de zomer nu toch echt te beginnen...

  Gr. Susan.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het zijn net de prachtige plaatjes als uit "Hansje in Bessenland". Zo moet je je toch bijna voelen met zoveel aardbeien. Zelfs de Zweedse mand ontbreekt niet.
  Fijn weekend, lieve groet

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een heerlijke foto's Ger. Ik ben gek op aardbeien en bij het zien fan deze foto's loopt het water me in de mond.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heeeerlijk....lieve Ger.
  Beelden om van te smullen!
  Wat een wetenswaardigheden over "de aardbei", nooit geweten. Niet alleen lekker en gezond, maar waar het ook nog allemaal goed voor kan zijn. Zelfs voor een mooie fotoshoot;-) Bedankt voor deze tip. Ik ga ze bewaren, want er staan ook heerlijke recepten bij vermeld, die met de komst van de tropische temperaturen, wel eens goed van pas kunnen komen. Wat word jouw kersenmeisje al een grote dame zeg?! Prachtige foto's! Wat zal je van haar genoten hebben.

  Ik wens je een fijn & zonnig weekend.

  Liefs, Helena

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat een lief kersenmeisje heb je hieronder weer gefotografeerd :-)
  wij liepen vroeger ook met kersen "oorbellen" :-)
  en de zomerkoninkjes, heerlijk!
  en weer zo mooi gefotografeerd!!
  de receptjes zijn als ik het zo zie ook mmmmmmm
  en de site heb ik gelijk naar mijn schoonzus doorgestuurd (zij schildert ook) en is ook dol op stilleven schilderijen
  Bedankt weer voor deze leuke post!
  Lieve groet & een mooi weekend gewenst
  Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 14. De buurvrouw stond vast weer te gluren toen jij weer druk in je tuin doende was deze prachtige post tot stand te brengen.

  SCHITTERDE beelden van de gooddelijke Zomerkoninkjes, wat zijn ze lekker hé, heb zelf al behoorlijk wat van deze heerlijk vrucht gegeten en de kwalitiet is dit jaar ook heel erg goed.

  En wat leuk in de orginele korf die je vroeger altijd zag, hier zie je dit soort leuke dingen nooit. Of had je die zelf nog uit een ver verleden?

  Heb genoten van je keurrijke post alleen jammer dat ik de geur niet kon opsnuiven...

  Voor jou ook een mooie Zomergroet en geniet van een heerlijk weekend...

  Liefs Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie foto's het lijkt of je de aarbeien echt kan aanraken...ook je andere posten zijn prachtig!

  fijn weekend
  Lieve groet Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi, mooi, mooie blog wat een kleuren en wat een foto's. ik ga je absoluut volgen hoor.
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Supermooie foto's Ger, ik zit hier weer volop te genieten (op het werk)! Is de eerste foto een geschilderd stilleven? Prachtig serviesgoed heb je toch. Ben dol op aardbeien, dankjwel voor deze heerlijke plaatjes! Heel fijn weekend gewenst, lieve groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Lieve Ger,

  Zo, even bij een Brabantse binnen vallen, als ex-Limburgse... Vond je levensbeschouwing zo treffend in het kommentaar op Lynda's blog!
  En grappig dat je paternal-grootvaders op Java leefden. Ook wij hebben er een aantal jaren gewoond en gewerkt. Het maakt je kijk op de wereld en op het leven wel breder. Het probleem is de overbevolking en het gedrag is dan ook als dat van ratten in een klein kooitje. Die bijten elkaar ook de oren en staarten af en vechten... Elkaar de ruimte geven en gunnen is iets wat vaak zoek is. Fijn dat het hier in het zuidoosten van de USA nog ànders is. Mensen zijn ontzettend lief, hulpvaardig en trots op elkaar. Dat hebben mijn ouders zó vaak gezegd dat ze best begrepen waaròm we hier zo graag wonen. Het deed me veel om dat uit de mond van je ouders te horen. Jámmer dat het anders is bij jullie. En wat de media betreft; die berichten alléén maar de negatieve kanten!!! Dat werkt erg deprimerend voor al diegenen dien minder stevig in hun schoenen staan. Maar het is slap en laf om je als een soort 'lemming' te gaan gedragen om maar 'mee te kunnen doen'... De lemmingen trokken ook massaal naar zee om zich te doden.
  Het is ook een feit dat sinds het geloof overboord gegooid is, de cultuur verloederd is. Hier is dat God zij dank nog niet en het verschil is sterk tastbaar. Maar al diegenen die de religie buiten boord zetten die onderlijnen daarmee een cultuur van 2,000+ jaren die zorgzaam door onze voorouders is doorgegeven. Dat heet nogal wat om te zeggen dat die àllemaal fout waren... Geloof dat maar niet. En diezelfde voorouders kenden met hun beperkte middelen wèl het gevoel van gelukkig zijn mede door content te zijn. De harmonie tussen geestelijk welzijn en algemeen welzijn is heel belangrijk. En jámmer dat men het overboord gooit. Dat zal ook beslist de reden zijn van het relatief hoge percentage zelfmoorden.
  Ben blij dat ik een goed voorbeeld had en dat ik mooi in de 'rij' gebleven ben. Geluk zit in de kleine dingen en niet in het najagen van alle nieuwigheidjes die door de media worden voorgelegd... Dat is een gebed zónder einde en leidt echt niet tot geluk.

  Heb een fijn weekend en heel veel liefs en zon vanuit Georgia,

  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ohhh....ik kom hier even van de zomer proeven lieve Ger. Wat heerlijk die zomerkoninkjes, heb er al heel wat gegeten.
  Ook ben ik even naar de site van de kunstenares van het prachtige schilderwerkje gegaan. Ik heb het gelijk opgeslagen bij mijn favorieten, wat een prachtige werken van haar hand, ik ben onder de indruk van dit alles.
  Hier regent het op dit moment, maar gelukkig zijn de vooruitzichten zomers.
  Ik wens je een fijn weekend toe.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo Ger,
  Wat een mooi stilleven, ik ga zo eens snuffelen op de link die je geplaatst hebt.
  En natuurlijk loopt het water mij in de mond met jouw prachtige foto's ....
  Mijn aardbeien doen het niet zo goed in de pot, moet ze verplanten en in de volle grond zetten denk ik. Er is niets heerlijkers dan rijp fruit zo in je mond te laten vallen als het net geplukt is.
  Fijn weekend,
  Jacoba

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een heerlijke aardbeienpost!

  Fijn weekend,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ook toevallig, wij hebben hier net een kwarktaart gehad met verse aardbeien. Staat nog even op te stijven in de koelkast maar ik kan me er nu al op verheugen...

  Geniet lekker van je aardbeien , fijn weekend Ger,

  hartelijke groet van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 23. wat een gezellige post over de aardbeien,er zit bij ons al heel wat in de vriezer,moet er nog wel mee aan de slag hoor, dat komt nog wel.

  fijn weekend
  liefs Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 24. wat een lekkere foto,jammie,jammie,ik proef ze nu al,ik haal elke vrijdag twee bakjes voor mij alleen,en dan op wit brood of op een beschuitje,zalig.

  wat zijn het mooie foto's geworden ze stralen van het blog af,

  de kersen zijn nu ook zo lekker,die eet ik ook regematig.
  ja wat moet je anders,he.

  geniet van deze dagen GREET

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een supercombinaties met de heerlijke rode vruchtjes ! Wat een pgeweldige fotoos ! Dank voor jou altijd super leuke berichtjes ! Over die wants, die ik nog nooit gezien had, en over de fontaineblaeu, het is echt super om een berichtje van jou te krijgen, dank jewel lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat zien de aardbeien er lekker uit! Supermooi hoe je alles in beeld brengt!
  Liefs, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.