dinsdag, juli 5

Dit geeft mij nou het gevoel van grote blijdschap....

een schattig kratje vol vers geplukte Lavendel, netjes op één lengte en bovenop 'n bos bijelkaar gebonden met touw en schelpjes...

allemaal dingen waar ik dol op ben!

Mijn zusje en zwager hebben voor en achter in hun tuin Lavendel, vorige week streelden ik er nog met mijn hand doorheen....met de woorden...wat doet jou Lavendelhaag het toch mooi en wat ruikt het lekker, dat vonden de dikke hommels ook die af en aan vlogen om in dat blauwe paradijsje onder de Moerbeiboom te landen en te snoepen.


En waarom kregen wij dit......
omdat we met  kinderen, kleinkinderen, zussen en zwagers wilden genieten op de zonnige zondag van een zomerse tafel vol lekkers omdat wij 4 juli 43 jaar geleden trouwden en die dag  in het zonnetje wilden zetten en een beetje vieren net als al die afgelopen jaren die volgden na het grote  huwelijksfeest, toen het ook zomers warm was.

We konden lekker buiten zitten aan de koffie met nogatine     slagroomijstaart 
Ik had natuurlijk de dag ervoor en zondagmorgen al de nodige voorbereidingen getroffen in de keuken.
Later op de middag trokken dochterlief, kleindochter Britt en ikke ons even terug de keuken in om binnen het uur de tafel en de familie te voorzien van wat lekkers

onze dochter was zo lief en behulpzaam geweest om mij wat werk uit handen te nemen(voelde me zaterdag grieperig) en maakten bij haar thuis al een grote resedagroene emaille soeppan boordevol heerlijke verse courgettesoep.

Het is altijd een beetje moeilijk foto's maken met gasten aan tafel....
maar zal proberen jullie een kleine indruk te geven

manlief was vandaag de cheff van de kroketten, die goeie zaken deed en de frituurpan maakten overuren in het schuurtje;-)
Maar goed dat we maar 'n klein tuintje hebben dan hoeft hij niet zó ver te lopen;-)
en de keuken was ook dichtbij en er was ruim voldoende in de hoorn des overvloeds om de schalen te vullen waar dat nodig was





en als dan na uren gezellig tafelen alle monden het zich goed hebben laten smaken is er altijd nog wel 'n plaatsje voor een lekkere verse zomerse fruitpot die tot aan de bodem leeg ging.
Het was een bijzonder geslaagde dag en we zijn begonnen met aftellen naar de 44!

Lieve groeten,Ger


25 opmerkingen:

  1. Hallo Ger.
    Als eerste van harte gefeliciteerd!!!
    En wat ziet alles er gezellig en heerlijk uit. De tafels zijn prachtig gedekt en de schalen heerlijk gevuld.. En zols je het beschreef dan heb je een gelukkige dag gehad.
    De inleiding met de lavendel is ook erg leuk.
    Fijne dag verder ( je was wel vroeg...of was je laat)
    Groetjes Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksdag!

    en wat een lekkernijen zie ik voorbij komen,wat zullen jullie daar druk mee geweest zijn.

    heerlijk die verse fruitpot,de kinderen hier zijn ook zo dol op fruit,zo te zien was het genieten,

    ben je al weer opgeknapt Ger,
    fijne week, liefs Stina

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou Ger, dat ziet er weer allemaal overvloedig lekker uit!! En nog gefeliciteerd hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. van harte gefeliciteerd!! en wat ziet dat er allemaal superlekker uit, al is het nog vroeg in de morgen ik zit al te watertanden!
    die soep lijkt me ook zo lekker!
    en de lavendelbosjes zijn heel leuk met de schelpjes eraan, ik geniet hier ook van lavendelhagen en net als jij mag ik er graag even met mijn handen doorheen gaan:)

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Lieve Ger

    Alsnog van harte gefelciteerd met jullie trouwdag.... wat ee mijlpaal, en zolang lief en leed gedeeld..... chapeau hoor....voor jou en je man nog vele jaren in goede gezondheid toegewenst, en blijf genieten.

    Zo te zien was er weer van alles aanwezig en het ziet er zo HEERLIJK uit allemaal.... het zal jullie best gesmaakt hebben......het water loopt mij inmiddels uit de mond...mag je gerust weten.

    Veel lieve groetjes en blijf genieten.

    Joop

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een post van Ger is geen post als er geen eten in voorkomt !! geweldig !!! wat een gezelligheid weer!! ...heerlijk genieten met de familie...liefs fijne week van mij....xxx...

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Nog van harte gefeliciteerd met jullie huwelijksdag! Het ziet er allemaal geweldig lekker uit...op naar het volgende jaar!!

    Gr. Susan.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Superleuk, je kratje vol lavendel Gerry :-) Zo te zien hebben jullie een heerlijke dag gehad. Fijn dat je dochter en kleindochter zo geholpen hebben. Ik zou helemaal in de stress schieten met zoveel gasten. Nu lekker nagenieten, ik hoop dat je weer helemaal bent opgeknapt. Lieve groetjes, Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Van Harte Gefeliciteerd Ger
    En je man ook natuurlijk.
    Wat een lekkers allemaal.
    En enig dat kratje met lavendel
    Helaas doet lavendel het hier niet in de tuin (bosgrond)
    Nog vele jaren wens ik er voor jullie bij
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Gefeliciteerd met jullie 43e huwelijksdag Ger, wauw...wij zijn as. donderdag pas elf jaar getrouwd..dus dan hebben we nog even te gaan...
    Maar wat ziet het er allemaal verrukkelijk uit zeg. Dat kan niet anders dan gezellig geweest zijn!
    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  11. HOERA VOOR HET BRUIDSPAAR!! gefeliciteerd!! Wat een heerlijke dag moet dat geweest zijn, lieve kadootjes, heeeerlijke lavendel, en een tafel boordevol heerlijks! Jij weet wel hoe je een feestje geeft Ger! Chapeau! Daar ben je wel even mee bezig geweest lijkt me, maar weet ook dat je daar schik in hebt, dus ik zeg win-win ;).
    Nu lekker nagenieten met misschien wat left overs in de zon......wij zijn mazzelaars!;)

    Liefs,
    Lynda

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Allereerst van harte gefeliciteerd lieve Ger en manlief met jullie 43 jarig huwelijk.
    Jij weet gasten te ontvangen hoor, wat een heerlijke en uitgebreide tafel vol lekkernijen en dit alles ondanks dat je grieperig was, mijn complimenten want het ziet er heerlijk uit en alles zo mooi opgediend.
    Wat heerlijk dat het weer ook een beetje meespeelde.
    Prachtig het kistje vol Lavendel bijeengebonden door de schelpjes, wat zal het heerlijk ruiken.
    Ik wens je een fijne week.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Van harte gefeliciteerd met jullie trouwdag! Wat heerlijk om zo'n hoeveelheid lavendel te krijgen; kan het hier bijna ruiken ;) Je hebt je gasten wel verwend, het ziet er allemaal heerlijk uit en ook zo mooi verzorgd, ze komen vast snel weer.

    Fijne dag,
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Van harte gefeliciteerd, wat ziet het er allemaal geweldig uit, wat heb je er veel werk van gemaakt en fijn dat je dochter ff een handje hielp. En corgettesoep ik weet niet hoe het is gemaakt maar als ik het zelf maak heerlijk. Net hoe me hoofd staat soms met een lepeltje zure room of zalm snippers, of kleine stukjes paling ik vind het een zaligheid.
    Fijn dat jullie zo gezellig hebben gezeten.

    Lieve groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Lieve Ger,
    gefeliciteerd, wat hebben jullie het ontzettend lekker en gezellig gevierd!
    Het ziet er fantastisch uit, krijg er gewoon zin in:)
    Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gefeliciteerd! Wat een mooie en heerlijke tafel, liefs Lia

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Van harte gefeliciteerd!!!
    Zo te zien maakten jullie van deze verjaardag een onvergetelijke en gezellige dag! Ik heb er trek van gekregen, zoveel lekkers.
    Wat lief en leuk het kratje met de lavendel.
    Geniet ervan Ger en van nog vele jaren samen met je man en vele verjaardagen als deze! Ik wens het jullie van harte!
    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Nogmaals van harte Ger...en wat ziet dit er allemaal weer geweldig uit zeg! Het water loopt mij uit de mond en mijn maag maakt momenteel een hoop kabaal...ik vermoed door de foto's die via waarneming aan het lijf worden doorgegeven.

    Ik pak dus maar gauw een eierkoek uit de kast hihi!

    Nog een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ohhh lieve Ger, en Harry naruurljk, van harte gefeliciteerd met jullie 43e jarig huwelijk. Wat fijn dat het weer mee zat en je met alle familie en vrienden dit gezellig samenzijn buiten konden vieren.

    Meisje toch, wat heb je weer schandalig je best gedaan, en dat terwijl je wat grieprig was, en ik hoop uiteraard dat je dat nu niet meer bent. Lief dat je dochter de ongetwijfled voortreffelijk smakende courgettesoep heeft gemaakt, en dat is zo lekkerrrrr, jammie.

    Wat een heerlijkheden passeren mijn netvlies, het doet me denken aan zo'n gezellig rumoerig Italiaans samenzijn, PUUR genieten dus, je foto's spreken boekdelen, PRACHTIG!!!

    Wens jullie op z'n minst nog 43 harmonieuse, liefdevolle en gezonde jaren toe.

    Ook kist lavendel met de schelpjes is om te zoenen zo fraai, en hoe krijg je zo mooi die gaatjes in de schelpen??? Of is Harry de schuur in gegaan en hoorde je driftig de boormachine, want wat zijn ogen zien maken zijn handen heb ik wel begrepen.

    Geniet van een heerlijke week,
    Liefs Josephine ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Ha die Ger,

    Je hebt helemaal gelijk hoor, husselt de boel niet door elkaar, het was voorheen idd Bellavien die regelmatig in de keuken te vinden was, maar daar is ze mee gestopt (althans als blog, ze zal beslist nog wel eens in de keuken te vinden zijn geweest er moet tenslotte ook gegeten worden hih) en richt zich nu vooral op sfeerfoto's om als inspiratie te dienen voor het nieuwe huis wat ze gaan bouwen. Maar ach ik zie hier wel dat jij de taak als keuken(blogger)prinses met verve overneemt. Wat ziet dat alles er weer heerlijk uit! O, en nog gefeliciteerd. Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Nog van harte GEFELICITEERD,gaaf de lavendel zo en ohh bij jullie is een feestje een echt feestje,al die lekkere hapjes en zo,ik vind het super,zoiets is toch gezellig met familie,flink genieten ervan,fijne avond,lieve groetjes Joke.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Gefeliciteerd! Wat ziet het er weer gezellig en heerlijk uit. Ik herinner me nog je post van vorig jaar over jullie huwelijksfeest toen. Gezellig om het met zoveel mensen te vieren! Maak er een mooi nieuw huwelijksjaar van!
    Groeten,
    Jacoba

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Hoi Ger
    Allereerst gefeliciteerd met jullie trouwdag en wat een fantastische foto's heb je weer gemaakt dikke complimenten heel heel mooi
    je proef de smaak gewoon van al dat lekkers je kan zo de reclame in hoor (met je foto's )
    en bedankt voor je lieve reactie op mijn blog
    Hartelijke groetjes Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Beetje laat, maar niet minder gemeend: van harte gefeliciteerd! Zo te zien hebben jullie er een echt feest van gemaakt, het ziet er allemaal verrukkelijk en sfeervol uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hoi Ger, dit is allemaal zooo lekker, ik heb een vraag: Wat is dit onder rechts of deze foto?
    http://1.1.1.1/bmi/2.bp.blogspot.com/-KHkTZgHqnHQ/ThJRe9eSwrI/AAAAAAAAMsM/SQgyfYjluqk/s640/IMG_5483-1.JPG

    Ken ik niet geloof ik :)

    Groetjes
    Sigi

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.