woensdag, januari 12

De kleur geel wordt ook vaak geassocieerd met de zon en de zon wordt dan op haar beurt weer geassocieerd met licht en leven. Geel doet ons ook aan de lente denken, denk maar aan de meeste lentebloemen die een gele kleur hebben of aan de schattige kuikens die in de lente uit hun ei komen. Vandaar dat de paaskleur bij uitstek ook geel is.

En voor mij staat de kleur geel ook voor.....
hoop doet leven!


En tot die gedachten kwam ik na een lange spannende dag van gisteren toen wij laat op de middag weer thuis kwamen na een onderzoek/dagbehandeling van manlief.

Zoals sommigen van jullie al weten of misschien bij andere uit mijn reacties hebben kunnen halen kregen wij enkele dagen voor Kerst een verontrustend en naar telefoontje van de cardioloog dat er onlangs bij de jaarlijkse controle en onderzoeken uitgekomen was dat het met het hart van mijn menneke weer niet helemaal goed zat.

En dat bericht kwam wéér geheel onverwacht net als 6 jaar geleden toen hij zonder ook maar een enkele klacht te hebben te horen kreeg na een routine onderzoek dat er 3 vaten in zijn hart tot 90 % dicht zaten.
Volgens de cardio chirurg liep hij met een tijdbom rond en binnen zes weken lag hij dan ook op de operatietafel en heeft hij met goed succes een ''openhart'' operatie ondergaan.
De 5de dag werd hij ontslagen uit het ziekenhuis en liep al weer zijn eerste ommetje buiten het ziekenhuis.
Net zoals hij tot aan de dag voor operatie werkten was hij na halfjaar van herstellen weer volledig terug in het arbeidsproces.
Zijn jaarlijke controle bij een van de cardiologen uit de top vijf van Nederland lieten nooit meer afwijkingen zien en dat stelden ons zeer gerust..........totdat.....

Gisteren uit een hartcatheteresatie bleek dat er weer in een ader vernauwingen zichtbaar waren.
En dan nog wel in die ader waarvan  de cardio chirurg destijds riep dat hij een ader diep uit de borstkas gebruikt had voor bypass omdat die het aller,aller beste waren en het langste mee gingen, de andere 3 werden uit onderarm gehaald.

Het schijnt allemaal een beetje gecompliceerd te zijn en ze willen het een en ander eerst in het hart team bespreken, wat het beste is om het te verhelpen en de bypass weer volledig open te maken om het hart weer van bloed en nodige  zuurstof te voorzien.

Er werd al gesproken over waarschijnlijke dotterbehandeling.
Wij krijgen binnenkort te horen wat de beste oplossing zal zijn in dit geval....
Maar wij proberen altijd van het beste uit te gaan en blijven realistisch positief over wat de dag van morgen gaat brengen.

Er wordt hier zo vaak in andere blogs en zeker rond het nieuwe jaar in de berichten over gezondheid gesproken............YEP......een goede gezondheid dat is idd héél belangrijk in ieder mensenleven!!!

Wij blijven hopen!!!

Fijne dag!!
Lieve groet,
GerRelated Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.