dinsdag, juni 28

Oud en nieuw vogelhuis

Onbewoonbaar verklaarde woning

Lang geleden in vroeger jaren kwam je deze tekst nog wel eens tegen aangeplakt of op een emaille schildje aan de gevel van 'n woning...

Maar tegenwoordig zie ik dat nooit meer...
waarom niet....vraag ik me nou af...
het zal er mee te maken hebben dat ze tegenwoordig niet meer afwachten totdat de woning een krot geworden is en het er niet meer veilig is om te wonen, er wordt gerenoveerd,gerestaureerd of ze gooien hele wijken tegen de vlakte waar tot een week voor de afbraak nog gezinnen woonden.

Hier hing al vele jaren zo'n onbewoonbaar huisje tussen de klimop, eens was het mooi en compleet, hing het tegen de muur van mijn blauwe hoekje aan de achterdeur en kwam mijn buurvrouwCoos Storm foto's maken omdat ze het zo graag wilden gebruiken als voorbeeld bij het ontwerpen en schilderen van haar kaarten, die de bekende uitgever van Paperclip  al vele,vele jaren van haar koopt.

lees hier in een vorige post


 Maar elk seizoen in weer en wind takelden het af, eerst viel de achterwand eraf,het jaar daarop het dakje, de regen kreeg daardoor vrij spel en de bodem begaf het want die vond ik na het dooien van een dikke pak sneeuw tussen de buxusbollen terug,
maar toch ondanks dat het er niet meer uitzag kon ik er geen afstand van doen, mijn schoonvader maakten het voor mij omdat hij wist hoe gek ik ben op dit model huisjes.


Ondanks dat het vele jaren tegen de muur hing maar nooit bewoond was, omdat....
ik ''weg'' ben van vogelkooitjes
en van vogeltjes...
maar niet van gekooide vogeltjes!
Het hing er enkel voor de sfeer.

Tot dat ik een paar weken geleden achter in ons tuintje het geluid van de zaagmachine hoorden en dacht...,
zóóó....daar is d'r eentje ijverig;-)

En uurtje later kwam manlief met wat gezaagd hout naar mij toe wat op een vogelhuisje ging lijken met de vraag of dit de bedoeling was....
Hardstikke blij was ik natuurlijk dat er een nieuw kooitje in de maak was en kon ik het oude zonder al te veel moeite vervangen.

kijk en zo is het geworden,
denk wel dat het wit blijft deze keer en dat ik het voorlopig binnen zet in de serre


De knutselaar heeft de smaak te pakken want inmiddels heeft dochterlief er ook weer een vogelkooitje bij.Fijne dag allemaal,
die voor mij wel ''paar'' graden minder mag!

Lieve groeten,
Ger

Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.