dinsdag, juli 5

Dit geeft mij nou het gevoel van grote blijdschap....

een schattig kratje vol vers geplukte Lavendel, netjes op één lengte en bovenop 'n bos bijelkaar gebonden met touw en schelpjes...

allemaal dingen waar ik dol op ben!

Mijn zusje en zwager hebben voor en achter in hun tuin Lavendel, vorige week streelden ik er nog met mijn hand doorheen....met de woorden...wat doet jou Lavendelhaag het toch mooi en wat ruikt het lekker, dat vonden de dikke hommels ook die af en aan vlogen om in dat blauwe paradijsje onder de Moerbeiboom te landen en te snoepen.


En waarom kregen wij dit......
omdat we met  kinderen, kleinkinderen, zussen en zwagers wilden genieten op de zonnige zondag van een zomerse tafel vol lekkers omdat wij 4 juli 43 jaar geleden trouwden en die dag  in het zonnetje wilden zetten en een beetje vieren net als al die afgelopen jaren die volgden na het grote  huwelijksfeest, toen het ook zomers warm was.

We konden lekker buiten zitten aan de koffie met nogatine     slagroomijstaart 
Ik had natuurlijk de dag ervoor en zondagmorgen al de nodige voorbereidingen getroffen in de keuken.
Later op de middag trokken dochterlief, kleindochter Britt en ikke ons even terug de keuken in om binnen het uur de tafel en de familie te voorzien van wat lekkers

onze dochter was zo lief en behulpzaam geweest om mij wat werk uit handen te nemen(voelde me zaterdag grieperig) en maakten bij haar thuis al een grote resedagroene emaille soeppan boordevol heerlijke verse courgettesoep.

Het is altijd een beetje moeilijk foto's maken met gasten aan tafel....
maar zal proberen jullie een kleine indruk te geven

manlief was vandaag de cheff van de kroketten, die goeie zaken deed en de frituurpan maakten overuren in het schuurtje;-)
Maar goed dat we maar 'n klein tuintje hebben dan hoeft hij niet zó ver te lopen;-)
en de keuken was ook dichtbij en er was ruim voldoende in de hoorn des overvloeds om de schalen te vullen waar dat nodig was

en als dan na uren gezellig tafelen alle monden het zich goed hebben laten smaken is er altijd nog wel 'n plaatsje voor een lekkere verse zomerse fruitpot die tot aan de bodem leeg ging.
Het was een bijzonder geslaagde dag en we zijn begonnen met aftellen naar de 44!

Lieve groeten,Ger


Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.