Maar ik weet ook dat er een Coeur de Boeuf type Albenga bestaat.
Dit type is dan genoemd naar de Italiaanse stad Albenga.
Mij maakt het helemaal niet uit hoe deze tomaten heten of waar ze vandaan komen
een ding vind ik wel belangrijk,
dat ze er mooi uitzien
en dat ze lekker smaken
ik snij de tomaten in hapklare brokken
snipper er een zoete Spaanse ui doorheen
maak een vinaigrette van:
flinke scheut uit de fles Thaise azijn,merk GoldLabel,
die heeft zo'n verfijnde smaak en doet het prima in mijn keuken
theelepel goede mosterd,
grof zeezout Fleur de Sel en paar flinke draaien van de pepermolen,
beetje vloeibare zoetstof,
en daar klop ik met de garde wat olijfolie van de eerste persing doorheen.
knip wat van de gouden oregano uit de kruidenpot en schep dat alles luchtig door de gesneden tomaten
en je hebt in een handomdraai een frisse en gezonde zomerse salade!!!
Volgende keer zorg ik dat mijn koksmes vlijmscherp is en ga van
Coeur de Boeuf tomaten carpaccio snijden
(want de vlezige tomaten hebben een prachtige structuur van binnen en het oog wil ook wat!)
met
buffelmozzarella
rucola en
geroosterde pijnboompitjes
overgoten met zelfgemaakte dressing
Zomerse groe(n)ten
Ger