zaterdag, augustus 6

Platterina's

Vorige zomer kwam ik de ''wilde perzik'' ''bos perzik'' en nog veel meer benamingen tegen van zijn familie maar dan met ''borsthaar'' ;-)
ik maakten daar toen een post van en noemden het vruchtje bij zijn werkelijke naam

ik vind ze lekker sappig en makkelijk te eten, je breekt ze doormidden, draai 'n kwartslag en de helften laten los van elkaar,
pit kan je er dan gemakkelijk uitwippen

als ik goed ben geïnformeerd komen de vruchten uit Spanje...
deze platterina's die ik at hebben rose vruchtvlees,
en nou moet ik mijn ogen nog eens goed de kost geven of ze er ook met wit vruchtvlees zijn want daar gaat mijn voorkeur naar uit net als bij de andere perzikrassen.

De bloesem van de perzik en dan wel van het oudere ras trok in het voorjaar wel mijn aandacht in Den Hof van de Baron, het was werkelijk een plaatje........in spaliervorm in het zonnetje tegen de oude kasteelmuur.'t zal mij benieuwen.....krijgen we volgend jaar nog meer platte steenvruchen.........??

Fijn weekend,
en voor ieder die met vakantie gaat of lekker thuis vakantie aan het houden is....
amuseer je!!!
Liefs,
GerRelated Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.