vrijdag, augustus 19

Kruiden zijn voor mij onmisbaar in de keuken,
ze geven aan gerechten net dat extra's!

Ik heb dan wel binnen handbereik wat van dat lekker kruidigs in potten buiten op mijn tafel staan,
maar fiets ook graag vlakbij ons huis naar het kruidentuintje waar echt heel veel kruiden staan keurig netjes in vakken met bordjes erbij met namen en waarvoor je het kan gebruiken.
 En het leuke daarvan is dat iedereen daar ook mag plukken of knippen.


ik plukten paar dagen geleden lekkere jonge blaadjes van de Mierikswortel, Zuring, Komkommerkruid,
en knipten dat blad door een zak gemengde sla uit de supermarkt


ook de eetbare bloemen van Oost-Indische kers met haar pikant, peperige smaak en de kleine bloempjes van het Komkommerkruid gaven de sla een fleurig fris aanzien,
het oog wil ook wat;-)ik schaafde wat snack komkommertjes in plakjes,
die haal ik bij mijn Turkse super omdat ik die kleine exemplaren een verfijndere smaak vind hebben dan hun grotere broer
de stervormige blauwe bloemen van de Borage ook wel komkommerkruid genoemd omdat de blaadjes,steel en bloem de smaak van komkommer hebben gebruik ik als eetbare decoratie.


en over dit alles ging een eigengemaakte frisse dressing, en een handjevol slaversierder mediterraan van Remia.
......en dan heb ik het met jullie nog niet over die schaal met deksel gehad waarin ik deze sla door elkaar husselden....
het is een souvenier uit Frankrijk, meegebracht door dochterlief,
ik kreeg twee jaar geleden ook al 'n groter formaat van dit zelfde blauwe Moulin Des Loups & Hamage aardewerk.
Daar ben ik hardstikke blij mee natuurlijk en hoop stiekem dat ze met haar gezinnetje nog vaak naar La Douce France mag gaan en dan telkens weer op een brocante zo'n schaal of  ander onderdeel van dit servies tegenkomt tot ik het compleet heb;-))
Ach........en wie weet kom ik zelf wel wat tegen als we in het voorjaar met vakantie gaan, samen met zus en zwager naar Frankrijk :-)Lieve bloggers ik wens jullie allen een prettig en vooral zonnig weekeind!!!
Ger


Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.