woensdag, oktober 12

***Bloemeneiland***

  


Het bekende bloemeneiland Mainau aan de Bodensee herbergt op een oppervlakte van slechts 45 ha een unieke verscheidenheid aan bloemen, bomen en struiken. Bovendien een barokslot uit de 13e eeuw, de palmenkas en het grootste vlinderhuis van Duitsland.


In het uiterste zuidwesten van Duitsland in Baden-Württemberg ligt het eiland Mainau direct aan de Bodensee. Met meer dan een miljoen bezoekers per jaar behoort het tot een van de grootste toeristische attracties op het drielandenpunt. Slechts 45 hectare groot, maar met een overweldigende verscheidenheid aan bloemen, bomen en struiken. Tot de bijzondere schatten behoren de buitenissige en vaak zeer oude bomen: zoals bijv. de Victoria-linde, die ooit door de groothertog in 1862 werd geplant ter gelegenheid van de geboorte van zijn dochter, of de eveneens bijna 150 jaar oude snoerboom vol bizar aandoende knopen. Veel kolossale eiken en statige ceders geven het park zijn charmante silhouet. Tot het typische decor van Mainau behoren ook de armada van kuipplanten en de waardevolle verzameling citrusvruchten. Het imposante barokslot dat al van verre schittert tussen de boomtoppen, werd gerestaureerd ten tijde van graaf Bernadotte en dateert nog uit de tijd van de ridders van de Duitse orde, aan wie het eiland vanaf de 13e eeuw bijna 500 jaar lang toebehoorde. Andere publiekstrekkers zijn de palmenkas met zijn verzameling van 1200 orchideeën of het grootste vlinderhuis van Duitsland, waarin 1000 exotische vlinders rond dartelen. Andere bijzonderheden van het eiland Mainau zijn de St. Maria slotkerk, een pronkstuk van de Zuid-Duitse barok, evenals de Italiaanse rozentuin die in 1871 ontstond onder groothertog Frederik I. Van juni tot augustus bloeien daar ongeveer 9000 rozenstruiken in bijna 400 soorten.



























Italiaanse watertrappen




....over trappen gesproken........
op de mediteranne terrassen is het trapje op trapje af......
en telkens weer heb je een ander uitzicht



Toen wij  op een stralende en zonnige maandag in september op het bloemeneiland waren stonden er zoals elk najaar  ongeveer 12.000  Dalia's  in meer dan 250 soorten in bloei,
een fantastisch bloemenvuurwerk!!!


en daar komen dagelijks vele tuinmanshanden aan te pas om het geheel netjes te houden



Hartelijke groeten van een Hoorn Des Overvloeds van
bloemen!!!

Liefs, Ger








Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.