dinsdag, oktober 25

***Kweepeer***

Een van de heerlijk smakende vruchten die voor mij zeker in de herfst aan bod komt in de keuken.

Enkele dagen geleden nam ik er  wat mee van mijn Turkse supermarkt waar ik graag kom als ik weer eens opzoek ben naar wat lekkers en gezonds wat van ver komt.

Thuis ging ik verder op het WWW op zoek naar 'n  receptje,
en omdat ik niet enkel graag mijn smaakpapillen laat werken tijdens het proeven en mijn neus wat werk laat doen om een geur op te snuiven,
 geef ik ook mijn ogen de kost.

Kom tijdens mijn zoektocht al snel uit bij afbeeldingen en de foto die mij aanspreekt daar klik ik op en ga de tekst lezen die bij die foto staat.

En ik had geen spijt van mijn keuze,
kwam op een hele leuke weblog uit waar ik een poosje bleef lezen en kijken,
het water liep me in de mond bij het zien van die heerlijke recepten.
Zou bijna vergeten dat ik opzoek was naar een kweeperen recept;-)

Ik ging aan de slag in mijn domein wat keuken heet
en 20 minuten later rook het daar heerlijk naar een fris-zoete-fruitige geur met een vleugje kaneel en kruidnagel.

Omdat ik zondag gasten kreeg aan tafel en de keuze dit keer was gevallen op wat herfst gerechten zoals:
Krokant gefrituurde paddestoelen als starter met een dip van peer-vijg mayo
Kode kool met appel
Mini spruitjes
Reinischer Sauerbraten
Wildezalm mootjes gemarineerd en omwikkeld met pancetta
Italiaans spek afkomstig van de varkensbuik
dat ongeveer gedurende 3 maanden aan de lucht gedroogt is
en wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden zoals kaneel,nootmuskaat en kruidnagel
De niet gerookte versie wordt opgerold in een worstvorm. Het vel wordt dan eerst verwijderd. Men noemt dit Pancetta Arrotolata, en het bevat minder vet
  Kleine trostomaatjes die ik voor het oog aan de takjes liet zitten en met de zalm
zachtjes gaar stoofden in de oven
Gefrituurde rosti in de vorm van 'n herfst blad
Luchtig opgeklopte aardappelpuree
Zoet-zure rode kool sla
en bij dat alles zou een gestoofde Kweepeer wel smaken
die ik serveerden uit een glazen pot op tafel

een dessert van Créme brûlee, zodat ik endelijk mijn brandertje eens kon uitproberen om de bruine suiker te karamelliseren.....

***
 
***

***


***


Wie inmiddels trek gekregen heeft en het recept wil weten van de gestoofde kweeperen
neem eens een kijkje op het blog van

kijk bij label kweepeer

***

Website waar leuke info te vinden is o.a over kweepeer




LIEFS,
Ger
                      




Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.