vrijdag, augustus 17

Ansjovisjes uit de oven

Boquerones al horno - ansjovis uit de oven.....

bij dit warme weer past wel 'n gerecht uit de Spaanse keuken....
***
***


***
1kg ansjovis die ik voor het gemak niet zelf ging vangen maar uit de diepvries hengelde bij ''mijn'' toko 
4 tenen knoflook
1 citroen
3 eetlepels fijngesnipperde platte peterselie
1 eetlepel gedroogde oregano
olijfolie
zout en peper

*Meng de peterselie met de geperste knoflook
Pers de citroen uit
Smeer een ovenschaal in met olijfolie, bestrooi dit met het mengsel van peterselie en knoflook
en leg hier de ontdooide of verse schoongemaakte visjes op
Meng het citroensap met de oregano, 3 eetlepels olie en 100 ml water
breng op smaak met zout en peper
Klop enigszins op tot er een homogene mix ontstaat
Giet deze over de vis en zet de schaal gedurende 20-30 minuten in een middelmatig voorverwarmde  oven(160-175gr)*
***
***
gekookt aardappeltje en kropsla erbij
meer heeft dit ''visje'' met ansjovisjes niet nodig

***
Fijn weekeind en lieve groeten!!!
Ger

19 opmerkingen:

  1. Dit ziet er weer heerlijk uit! Maar eh...de volgende keer wel graag zelf gevangen exemplaren hihi!

    Fijn weekend Ger! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ger.....echt...het water loopt me in de mond! Echt een lekker zomers gerecht uit mijn favoriete land Spanje. En prachtige kiekjes ook.
    Fijne zondag!
    Lieve groet,
    Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je bent een echte keukenprinses en ik smul al bij het zien van je foto's.
    Je hebt ook wel een lekkere toko in de buurt.
    Een smakelijk weekend Ger.

    Hermine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Ger,

    Zo zo, bij jullie komt vaak iets lekkers op tafel! En dan niet zomaar iets lekkers, ook nog heerlijk exotisch kokkerellen.
    Dit ziet er erg lekker uit.
    Lieve groetjes,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit vind ik al minder erg dan die berg gehakt:)
    Lijkt me erg lekker, die ansjo visjes, maar heb ze nog nooit zo op...
    En wat betreft mijn gevlamde roos, ik dit is ook de enige gestreepte/gevlamde roos die ik heb, als alles samen bloeit, is ze niet zo aanwezig en valt het niet op, maar meer hoef ik er ook niet hoor.
    En ja...ondanks de mooie foto's die iedereen laat zien, het zijn vreselijke juffertjes...ze doen het of ze doen het niet, en meestal dus niet.
    Eten en water..dat moeten ze hebben,, dan gaat het nog wel.
    En de juiste plek...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Mmmmmm, ziet er heerlijk uit, en inderdaad heerlijk met dit weer.
    Groeten,
    Jacoba

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Het ziet er weer erg mooi en smakelijk uit, je hebt er weer iets prachtigs van weten te maken...... krijg er nu al trek in.

    Live groetjes en een fijn weekend gewenst, Joop

    bedankt voor je mooie en uitgebreide reacties , altijd fijn om ze te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je recept in combinatie met de foto's maakt datik trek krijg in een heerlijke maaltijd met ansjovis.....
    Wat zal dat lekker smaken.
    Voor jou ook een mooi zonnig weekend.

    Lieve groet,
    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De boodschappen voor het weekend zijn al in huis, maar dit ziet er ook weer heerlijk uit. De foto's zijn ook prachtig, ze zouden zo in een kookboek kunnen.
    Fijn weekend, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ziet er smakelijk uit. Leuk het zomerse servies erbij! Hier kan geen bbq tegenop :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ziet er lekker uit ,en ook heel erg mooi weer ...een genot om naar te kijken .....maar ook om eens uit te proberen ...fijn weekend lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Bij dit warme weer hoort inderdaad een fris gerecht; ziet er heerlijk uit. Hier genoten van een maaltijdsalade met stokbrood en een glaasje rosé...

    Fijn weekend. Lieve groet, Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  13. en ineens *PLING* valt het kwartje(niet het feit dat jij kattig kunt zijn :P)....jouw blogposten vind IK van hetzelfde geniet en knussigniveau als de reportages in de Seasons! Ik hou dr van...Hollands, puur, achtergrondinformatie(we leren wat bij;)) en mooie plaatjes! Alles waar een mens blij van wordt! van MIJ mogen ze JOU eens vragen ;)!

    Enne...je gaat op vakantie begrijp ik (waarom pakt een mens anders haar koffertje in met deze temperaturen;)) ik wens je een heerlijke tijd, maak veel foto's en heb het vooral LEUK!

    Liefs,
    Lynda

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik kom bij toeval op je blog. Wat een lekker recept, echt iets voor mij.
    Ik ga je volgen hoor, een fijn zonnig weekend.
    Groetjes martine

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Het ziet er heerlijk uit, die visjes.
    Maar bij mij komen ze niet op tafel.
    Mag ik wel de salade met aardappeltjes?
    Bedankt voor al je mooie bloemlezingen op mijn blog, Ik geniet er steeds weer van.
    Geniet nog van deze tropische zondag.
    Lieve groetjes, Annette

    BeantwoordenVerwijderen
  16. OHHHHH,wat prachtige foto's van een heerlijk zomerse gerecht !!!
    Ze kunnen zo in een tijdschrift geplaatst worden en dan wordt het natuurlijk een bestseller !!!En volgens mij smaakt het ook nog HEERLIJK !!
    Ik wens je nog een heerlijke en warme zomerdag toe en een lieve groet van...ELLY.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hallo lieve Ger, wat verras jij ons weer met heerlijke recepten.
    Ansjovisjes heb ik nog nooit gegeten, dit terwijl ik toch wel dol op vis ben.
    Ik krijg spontaan trek als ik naar je mooi genomen foto's kijk hihi.
    Bedankt voor je lieve berichtje, ik zit nog niet vaak achter de pc, met het mooie zomerweer ben ik veel buiten te vinden.
    De foto's zijn genomen in Bad Ems en Lahnstein (Duitsland).
    Nadat we een vakantie hebben moeten annuleren vanwege manliefs zeer pijnlijke blessure hebben wij vorige week toch nog een paar dagen naar Duitsland geboekt.
    Ik heb iedereen op het verkeerde been gezet met die Engelse telefooncel hihi, maar deze stond daar zo mooi in het prachtige Bad Ems aan de rivier de Lahn.

    Ik wens je een fijne week.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Beste Ger, ik was een berichtje aan het plaatsen op de site van Nieneke - in ons huis - en toen viel mijn oog ineens op een woord in de linkerblak van haar blog -Boquerones- ik heb meteen je blog aangeklikt en wat een leuke ontdekking! Boquerones roepen bij mij echt jeugherinneringen op. Mijn oom en tante woonden in Zuid-Spanje en namen mij als klein meisje altijd mee naar een klein visrestaiurantje aan het strand om boquerones te eten. Fantastisch vond ik dat. Lang niet aan gedacht - nu dan ineens door jouw bericht. Bedankt! Leuke blog - ik ga je volgen. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.