vrijdag, mei 25

uitleg.......over de afgelopen week

..........ik begin weer een beetje op deze wereld terug te komen....

Het is geen desinteresse dat ik de afgelopen week niet bij jullie langs kwam en niet op jullie berichten reageerden.

 Het begon al in de nacht van het vorige Hemelvaartweekend toen te tassen gepakt stonden om met dochter, schoonzoon en kleinkinderen in de ochtend naar B&B in N-H te vertrekken waar we 3 weken geleden ook al 4 dagen heerlijk tussen de bollenvelden verbleven,
nu gingen we niet voor de bollen maar om de verjaardag van dochterlief te vieren.
En dat lukten heel aardig ook al moest ik vanaf het opstaan mijn drupneus,keelpijn en gevoel van algehele malaise onderdrukken met paracetamolletjes,
omdat ik geen spelbreker wilden zijn in deze dagen waar wij al zolang naar uitkeken.

En het waren hardstikke leuke dagen waarin we verschillende musea's bezochten,we bij Strandpaviljoen Paal 6 heerlijk in de warme zon zaten terwijl de kinderen zich op het strand vermaakten met vliegeren,uren hebben we daar gezeten en genoten van al het lekkers wat op tafel kwam voor de verjaardag.
Op ons gezellige logeer adres had onze gastvrouw zoals altijd weer voor fantastische ontbijtjes gezorgd mét een extra feestelijk tintje.......vuurwerk... op het home made gebakken brood.
In de avonduren bleef er voor onze kleinzoon nog tijd genoeg over om te vissen aan het water wat voor de stolpboerderij langsloopt en wat  vakken door te nemen op de laptop voor zijn examen waar hij midden in zit, aan de volgorde te zien hoef ik jullie niet te vertellen wat zijn grootste hobby is ;-)

Zondag avond laat, moe maar voldaan weer thuis, maandag avond werd ik met het uur beroerder en ben met 39.9 koorts het bed ingedoken.........alle monsters die ik me kan bedenken zijn in m'n slaap tussen de benauwde hoestbuien door aan me verschenen.....
jeetje....wat was ik ziek...kon niet eens op eigen krachten de douche of wc bereiken want dan werd het onderweg al zwart voor de ogen.
Manlief maakten voor mij een ziekenbedje op de sofa zodat ik niet op die warme slaapkamer hoefden te liggen overdag,
hoezo warm buiten.........ik heb er niks van meegekregen......heb dagen en nachten geslapen,geslapen en nog eens geslapen......met tussen de bedrijven door 'n pijnlijke productieve hoest, het oude mannenhuis uit vroeger tijden was er niks bij;-) ik heb veel oude spullen maar helaas geen kwispedoor......had zeker van pas gekomen,hi,hi.

Het geluid tijdens mijn ademhaling doet me denken aan een scheefgezakt brocante gietijzeren tuinhek wat bij het open en dichtdoen over het beklinkerde tuinpaadje knarst en piept.....

Nou ben ik gelukkig zelden ziek en al helemaal kom ik er goed vanaf als het virusinfecties aan de luchtwegen of griep betreft(laatste keer was 1968 Hongkong-griep)
maar toen ik vannacht nog steeds zó moest hoesten en vanmorgen de koorts nog aanwezig was in het lijf  na 4 dagen vond ik het toch maar verstandiger  om de genezerik te bellen,
en die constateerden na onderzoek en symptomen direct te beginnen met antibioticum tegen bacteriële infectie aan longen.
Verder kreeg ik de goede raad om uit te zieken en rustig aan te doen.....
zou ook niet anders kunnen op dit moment.....mijn conditie is nul komma nul.
En toch is er al weer licht aan de horizon......zit even met m'n Japanse schoothondje te spelen op bed .......terwijl manlief van de overgebleven verse spercieboontjes van gisteren wat salade maakt en wat piepertjes bakt, kalkoenhaasjes hebben niet lang nodig op het vuur, heb absoluut geen eetlust bovendien is mijn reuk en smaak helemaal verdwenen(voor tijdelijk hoop ik!!!)
Als alleen morgen misschien de koffie weer smaakt..... zal ik me weer 'n hele piet voelen:-)

Zo....... jullie zijn weer op de hoogte van het wel en wee hier....
Rest mij nog al mijn lieve trouwe volgers, nieuwe volgers en ieder die mijn posten leest een mooi en zonnig Pinksterweekeind te wensen!!!

En ik ga proberen om zo vlug mogelijk jullie posten weer te lezen en reacties achter  te laten.

Liefs en hartelijke groeten,

Ger


Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.