Vanmiddag had ik er weer eens zin in om een lekker pittig Thais gerecht te maken
het is in het land een populair gerecht wat afkomstig is uit het Noord-Oosten(Issan)regio van Thailand, maar je zult het overal vinden in eetgelegenheden op de kaart vanaf het noorden tot in het diepe zuiden
Onze zoon en Thaise schoondochter aten het ook regelmatig tijdens hun vakantie in Thailand
zoonlief is al weer paar weken terug van 3 weken vakantie en schoondochter bleef nog 4 weken langer daar omdat ze voor haar moeder wilden zorgen die herstellende was van operatie aan beide ogen
in Thailand heeft ieder restaurant en huisvrouw zo zijn/haar eigen recept voor Laab Mo,
maar mijn schoondochter zegt altijd dat niemand het zo lekker klaar maakt al mama in Nederland,
als dat geen eer is.......:-)
eerst de juiste ingrediënten klaar zetten
mijn keurslager weet precies van welk stuk van het varken hij voor mij gehakt moet draaien
om het lekker bruin krokant te bakken in wat grotere brokken
de kleinste Thaise rode pepertjes die ik kan vinden gebruik ik want die zijn lekker scherp
knoflook , horapa(Thaise basilicum beetje zoetige munt smaak) en verse koriander zijn onmisbaar in dit gerecht
kleine rode uitjes die net als alle andere verse producten 2 maal per week in ''mijn'' toko binnen komen rechtstreeks uit Thailand
baby paksoi die ik glaceer met oestersaus en langzaam met deksel op de koekenpan laat stoven
heerlijk geurige jasmijn kleefrijst die uit de rijststomer altijd de juiste gaarheid geeft
dé smaakmakers Thaise oestersaus en nampla(vissaus)
het vocht van visjes (ansjovis of andere kleine visjes) dat door middel van maandenlang zouten en fermenteren in de zon uit de vis wordt onttrokken. Nam pla in het Thais betekent letterlijk “water van de vis”.
gaat vrijwel in alle gerechten net zoals wij zout gebruiken,
laat je niet afschrikken door de ''enge visgeur''
Thaise gerechten kunnen niet zonder
als voorafje aten wij wat Thaise snackjes
lekker dippen in zoet-zuur sausje
en zo ziet het bord met Laab Mo er dan uit.....a la mama
voor wie het ook eens wil maken kijk HIER
ik maakten lang geleden al een post met recept,
smakelijk eten dan.....!!!
en verder wens ik jullie allemaal een fijn en zonnig WEEKEIND!!!
Liefs,
Ger