vrijdag, augustus 17

Ansjovisjes uit de oven

Boquerones al horno - ansjovis uit de oven.....

bij dit warme weer past wel 'n gerecht uit de Spaanse keuken....
***
***


***
1kg ansjovis die ik voor het gemak niet zelf ging vangen maar uit de diepvries hengelde bij ''mijn'' toko 
4 tenen knoflook
1 citroen
3 eetlepels fijngesnipperde platte peterselie
1 eetlepel gedroogde oregano
olijfolie
zout en peper

*Meng de peterselie met de geperste knoflook
Pers de citroen uit
Smeer een ovenschaal in met olijfolie, bestrooi dit met het mengsel van peterselie en knoflook
en leg hier de ontdooide of verse schoongemaakte visjes op
Meng het citroensap met de oregano, 3 eetlepels olie en 100 ml water
breng op smaak met zout en peper
Klop enigszins op tot er een homogene mix ontstaat
Giet deze over de vis en zet de schaal gedurende 20-30 minuten in een middelmatig voorverwarmde  oven(160-175gr)*
***
***
gekookt aardappeltje en kropsla erbij
meer heeft dit ''visje'' met ansjovisjes niet nodig

***
Fijn weekeind en lieve groeten!!!
Ger


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.