Boquerones al horno - ansjovis uit de oven.....
bij dit warme weer past wel 'n gerecht uit de Spaanse keuken....
bij dit warme weer past wel 'n gerecht uit de Spaanse keuken....
***
***
***
1kg ansjovis die ik voor het gemak niet zelf ging vangen maar uit de diepvries hengelde bij ''mijn'' toko
4 tenen knoflook
1 citroen
3 eetlepels fijngesnipperde platte peterselie
1 eetlepel gedroogde oregano
olijfolie
zout en peper
*Meng de peterselie met de geperste knoflook
Pers de citroen uit
Smeer een ovenschaal in met olijfolie, bestrooi dit met het mengsel van peterselie en knoflook
en leg hier de ontdooide of verse schoongemaakte visjes op
Meng het citroensap met de oregano, 3 eetlepels olie en 100 ml water
breng op smaak met zout en peper
Klop enigszins op tot er een homogene mix ontstaat
Giet deze over de vis en zet de schaal gedurende 20-30 minuten in een middelmatig voorverwarmde oven(160-175gr)*
***
***
gekookt aardappeltje en kropsla erbij
meer heeft dit ''visje'' met ansjovisjes niet nodig
***
Fijn weekeind en lieve groeten!!!
Ger