donderdag, juli 4

Bloemen pluktuin

Wat ben ik blij zo'n bloemen paradijsje ontdekt te hebben....
zó dicht bij huis



kan met mijn neus tegen het scherm zitten wanneer er her en der van die mooie pluktuinen langs komen op het internet en vraag me dan af:waarom is dat altijd zó ver uit de buurt.....?

Dus ging ik even Google met het zoekwoord: bloemen pluktuin...
zoek een pluktuin in de buurt
wat schetst mijn verbazing....
op steenworp afstand in Mierlo vond ik er een...
Dus gingen wij samen met de kleinkinderen die maandag met de bus vanuit het Lieropse naar de stad gekomen waren om dagje bij oma en opa te zijn, op weg...
het grappige van die bloemen ontdekking is dat het bijna in hun achtertuin is, dus dochterlief ook weer leuk adresje en boeket bloemen rijker

terwijl ik met het knipschaartje en de bloemen plukmand in de weer was speelde Britt met mijn camera





ben dol op van die compacte boeketjes met boeren blommekes










deze mooie zonnige gele bloem mocht in mijn veldboeket niet ontbreken
dacht eerst met 'n Artisjok soort te maken te hebben



het is een Armeense korenbloem
(Centaurea macrocephala)







mocht je ook eens willen gaan plukken

ik was er voor de eerste keer...
maar zeker niet de laatste!!!


 Voor iedereen die vakantie heeft of met vakantie gaat
fijne tijd gewenst !!!
En voor jullie allemaal lieve bloggers zonnige zomerse dagen en lieve groet!!!

Ger

24 opmerkingen:

  1. Lieve Ger,
    Wat een prachtige ontdekking zeg! Heb je mooi voor jullie speciale trouwdag hele mooie bloemen in de vaas!
    Geniet er van meid; die vind ik ook zo mooi maar zoiets geeft het hier natuurlijk niet! Die Armeense korenbloem vind ik zo mooi; geweldig dat men zo uit andere streken ook bloemen cultiveert.
    Máár, ik had zojuist, midden in de nacht ook een hele mooie ervaring. Met de oude parka met kapuchon van Pieter en met m'n rubber klompmuilen aan ging ik de regen in. Het onweerde nog goed maar ik ging naar de gazebo met mijn camera en de iPhone. De lichten aangemaakt in de gazebo maar dat was nog niet voldoende licht om de práchtige Nightblooming Cereus (Epiphyllum oxypetalum) oftwel Orchidee cactus te kunnen fotograferen en filmen. Dus heb ik even nagedacht wat ik kon doen. De grote plastic bak waar de kussens in zitten op tafel gezet om zo hoogte te hebben zodat de lange cactus vrij kon hangen. Toen de cactus van de zuil gepakt, met de zware pot en bovenop die bak gezet. Wat een genot zeg; mooi in het licht en ook mooie plaatjes ervan kunnen schieten! Ook een filmpje met de iPhone. Pieter slaapt maar zó kan hij het morgen ook nog zien. Triest dat die tegen de morgen al weer slap hangen...
    Heel veel liefs en van harte gefeliciteerd met jullie jubileum!
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O wow! Het fleurige boeket in de zinken emmer vind ik echt geweldig! Normaal gesproken ben ik niet eens zo van de kleurtjes, maar als ik dit zo zie, dan wil ik ook wel gelijk naar die pluktuin rennen! Maar deze pluktuin is dan net weer even te ver weg voor mij. Maar wie weet, komt het er nog eens van. Bedankt Ger, voor je leuke uitgebreide reactie bij mijn bericht, ik heb ervan genoten (je reactie is nog langer dan mijn bericht, geloof ik, hihi)!
    Lieve groet, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh jee......daar ga ik helemaal van kwijlen......mooie boeketjes zijn dat.
    Fijn dat je een plukten in de buurt gevonden hebt.....die hebben er nu dus een vaste klant bij :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige boeketten! Dat is toch genieten op je tafel. Ben alleen erg benieuwd wat je voor een boeket betaald. Er wordt ter plekke gemeten heb ik gelezen maar niet wat je moet betalen per centimeter omtrek. Ha, ha, ik wil dat soort dingen graag van te voren weten.

    Gelukkig hebben we hier in de buurt ook een pluktuin. Ben er nog nooit geweest maar neem het me wel steeds voor.

    Groetjes,
    Debby

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat is inderdaad een heel mooi adres Ger, ik zal zo dadelijk ook eens gaan zoeken of er hier iets in de buurt is. Het lijkt mij een weelde om uit die bloemenpracht een eigen keus te mogen maken.

    Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtig boeket Ger! Staat ook nog op mijn lijstje om te doen, ik denk volgende week. Hier in de buurt is er ook eentje, er stond alleen op de website dat door het weer het aantal bloemen tegenviel. Maar daar hebben ze bij jullie geen last van zo te zien. Mooi hoor, gaat niets boven een zelfgeplukt veldboeket!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dear Ger,
    First of all I have to give you my congratulations for your wonderful pictures, once again!And to thank you for this interesting link.Your visit with the kids must have been so lovely for you!Some of these flowers I have never seen them before, you make me discover such beautiful things and flowers and tastes...I send you my warmest greetings and a big kiss!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Ger,
    Wat een weelde als je zoveel bloemen mag plukken naar je eigen smaak en dat je dit adres ontdekte.
    Een prachtige emmer heb je gevuld en een mooie vaas. Een heerlijke fleurigheid.

    Lieve groet,
    Gerry

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw prachtig,ik ben ook dol op pluktuinen,ik kan daar heel lang lopen om te kijken wat voor boeket het zal worden,nu knip ik uit eigen tuintje,je kleindochter maakt schitterende foto`s,fijne dag,lieve groet Musje.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ooooo Ger!!! Wat een prachtige boeketten heb je geplukt!!!! Zo'n pluktuin wil ik hier ook wel in de buurt en neen ik moet niet gaan googelen, er zijn er geen, dat weet ik, denk zelfs nergens in België, maar in elk geval hier niet. Ik scroll nog eventjes terug hoor, nog even van je prachtige boeketten vol veldbloemen gaan genieten. Daaag!
    Die eerste foto is heel erg mooi gedaan, benieuwd hoe je dat zo doet?
    Lieve groet,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jij kon je naar hartenlust uitleven tussen de boerenbloemetjes...wat een weelde zeg, wat zul je genoten hebben.
    Je boeket is prachtig, helemaal zomers!!!!!!
    Fijn dat je dan een adresje zo dichtbij tegenkomt.

    Lieve groet,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een kleurexplosie, erg mooi. Zeker het boeket in de zinken pot. Wat zal het een feestje zijn geweest om er rond te lopen en te mogen plukken wat je mooi vindt! Je bent goed geslaagd. Lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een kleurrijke foto's van zo'n groot fleurig boeket. En het staat prachtig in de zinken emmer. Uit de eerste reactie begrijp ik dat het om jullie trouwdag gaat. Proficiat en leuk om jezelf te verwennen met bloemen plukken.
    Ik kom af en toe in een pluktuin die door vrijwilligers en slechtziende mensen wordt gerund maar ik koop er groente en kruidenplantjes. Maar bloemen plukken kan soms ook.
    Alvast een fijn weekend, Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Ger, helemaal super wat een prachtig boeket heb je samen gesteld. Heerlijk he om tussen al dat moois te lopen zoveel mooie bloemen zoveel mooie kleuren en zoveel heerlijke geuren. En zo dicht bij huis genieten van al dat moois wat wil een mens nog meer. Ik wens je alvast een goed weekend en als we de berichten geloven mogen mooi weer. Groetjes Petra.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Prachtig geschikt en mooie foto's!!
    Dag, fijn weekend, Lilian

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Ger,
    Wat een heerlijkheid om zo dicht bij huis zo'n mooie pluktuin te vinden. Dit soort boeketten vind ik ook zo mooi, vooral omdat ze er zoveel natuurlijker uitzien dan de boeketten van de bloemist. Wat een mooie kleurtjes allemaal.. Wat zul je genieten van deze mooie bloemen... Ik geloof direct dat je er vaker naar toe zult gaan. Jammer dat dit in de winter niet mogelijk is hè?
    Ik wens je alvast een heerlijk weekend,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wauw....prachtige boeketten...hier word je direct vrolijk van en als ik niet zo ver vanaf woonde, dan ging ik ook bloemen plukken...werkelijk supermooi....fijn weekend en lieve groet Marjon
    ps...prachtige foto's ook

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Ger,

    Wat een schitterende boeketten. Dat ik daar dol op ben weet je zo langzamerhand vast wel. Moet bekennen dat ik hier in de wilde natuur niet zulks prachtige samengestelde boeketten kan maken.
    Lijkt me schitterend om hier OOIT ook een stuk grond zelf zo in te richten met ALLEMAAL pluk bloemen. Wie weet ;-) Voor nu... geniet ik nog even volop van jou prachtige boeketten.

    Heel veel liefs en een fijn weekend,
    Cilia

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Fleurig boeket, heel mooi zo met al die kleuren en hoe bont ook alles past dan bij elkaar. De eerste foto vind ik er leuk omdat het kleurenspectakel er zo mooi uitkomt. Je kleindochter heeft ook leuke foto's gemaakt. Geniet van een fijn weekend. Groetjes, Annet

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Daar kan ik geen genoeg van krijgen. Nu kun je wel raden dat ik ook ga googelen naar het adres van een pluktuin ;) Prachtige foto's en collages. Fijn en zonnig weekend, lieve groet

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hallo Ger,

    Daar ben ik nog even...

    TADAA... VAN HARTE GEFELICITEERD met jullie 45 jarig huwelijk.
    Op naar de volgende 45 jaar ;-)

    Fijne zondag en heel veel liefs,
    Cilia

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoi Ger lief, ik ben er weer :) Bedankt voor je lieve woorden, heeft goed gedaan.
    Wat prachtige blommekes, die zal ik wel zelfs ook wel hebben, ik ben dol om zo kleurige bouketjes.
    Heel erg mooi!

    Groetjes en een fijn rest van de zondag
    Sigi

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Prachtig; de volgende keer wandel ik graag met je mee naar je mooie plukplek: geniet moment bij jouw op je blog: dank je wel :)

    Kram/Marion

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Dag Ger,

    Wat een prachtige foto's van prachtige boeketten!
    Als ik dit allemaal zo zie voel ik me echt een amateur. Ik probeer ook wel eens bloemen te fotograferen, maar dat haalt het niet bij de sfeer die jij ermee weet op te roepen.
    Chapeau!

    Hartelijke groet,

    Adri

    BeantwoordenVerwijderen


Altijd leuk wanneer je na het lezen van mijn blogpost een reactie achterlaat
Powered By Blogger
Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.