zondag, februari 10

Hongaarse goulashsoep

Hongaarse Goulashsoep


♦♦♦

De traditionele Hongaarse keuken is een typische boerenkeuken; voedzaam, goedkoop en lekker! De bogrács, een gietijzeren ketel, is een oud kookgerei en herinnert aan het oorspronkelijke nomaden bestaan,een eenpansgerecht dat de herders klaarmaakten op de vlakten wanneer ze hun kudde lieten grazen.De wereldberoemde gulyás is voor een Hongaar alleen echt wanneer hij net als bij de oude Magyaren in een ketel boven open vuur wordt gekookt. Gulyás is overigens niet de 'goelasj' zoals wij die kennen. In Hongarije is dit een  rundvleessoep met runderpoulet, uien,paprika,stukjes aardappel,wortel,knoflook,platte peterselie, tomatenblokjes uit blik,tomaten puree,karwijzaad(kummel,peper, zoet (gerookt)paprikapoeder, rundvlees bouillontabletten.
afwerken met lepel zure room op de soep.

Het is voor ons al weer jaren geleden dat wij tijdens vakantie kennis maakten met de Hongaarse keuken en we waren aangenaam verrast.
Dochterlief gaat er dit jaar met gezin op vakantie en het zal mij zeer benieuwen hoe zij het daar gaan ervaren.

Ik maakte gisteren een grote ketel soep....weliswaar gewoon op de gaspit en niet op de vlakte;-) en met het koude weer van vandaag smaakte de dampende en geurige maaltijdsoep heerlijk.

♦♦♦


♦♦♦

♦♦♦
♦♦♦

♦♦♦
♦♦♦
toen ik zaterdag bij mijn Turkse super het vers gebakken plat brood zag liggen kreeg ik het idee dat het lekker zou smaken bij de soep
maar mijn ervaring is dat je het op de dag van aankoop moet eten wil het echt lekker smaken net als stokbrood
kreeg tip van Turkse verkoopster om het in plastic zak in de diepvries te bewaren
en ik vind dat een uitstekende tip,het brood ruim uur voor de maaltijd op aanrecht leggen en het brood is niet enkel heerlijk vers maar ook nog krokant net als bij aankoop


♦♦♦
♦♦♦

♦♦♦
Lieve mede bloggers en stille lezers ik wens jullie een fijne week,
speciaal voor iedereen die schoolvakantie hebben of genieten tijdens het carnaval gedruis!!!

Liefs,
GerRelated Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.