zaterdag, maart 30

Mise en place

Met roomboter en ingrediënten als chocolade en blauwe kaas,verschijnt een verrassende smakenmix op tafel

ik kom net uit de keuken waar ik bezig ben met de mise en place


♥♥♥

als kind vond ik het vroeger al heerlijk om mijn moeder te helpen bij het tafeldekken en een hele eer om de boter in botervloot te smeren en er met een theelepel in heet water gedoopt een decoratie op aan te brengen 
en die traditie heb ik er altijd ingehouden

♥♥♥

♥♥♥
♥♥♥


♥♥♥

HONING-GEMBERBOTER

200 gram(boeren)roomboter
4 eetlepels honing
stukje gember van anderhalve centimeter

laat de roomboter buiten de koelkast iets zachter worden
meng er de honing en gember door en maak er een mooi vormpje van

♥♥♥
BLAUWE-KAASBOTER

200gram(boeren)roomboter
50 gram blauwe kaas)Danish blue)
een theelepel grof gemalen zwarte peper

laat de boter buiten de koelkast iets zachter worden
meng er de kaas en peper door en laat in de koelkast opstijven

♥♥♥

CHOCOLADEBOTER MET KANEEL

200 gram (boeren)roomboter
25 gram witte chocolade
mespunt kaneel

laat de boter buiten de koelkast iets zachter worden
smelt de chocolade in de magnetron in paar minuten
roer elke minuut door
laat iets afkoelen en meng samen met de kaneel door de boter

natuurlijk kan je de hoeveelheden aanpassen
wat ik ook deed

♥♥♥
♥♥♥


ik ga weer snel verder met de voorbereidingen voor de PAASBRUNCH...
maar niet eerder dan dat ik jullie allemaal
♥♥♥Fleurige en fijne Paasdagen♥♥♥
 gewenst heb...

Liefs,Ger




Related Posts with Thumbnails

Auteursrechtelijk beschermd

Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hoorn Des Overvloeds is het pertinent niet toegestaan om foto's en /of teksten of onderdelen van mijn blog te gebruiken voor privé en /of zakelijke doeleinden in welke vorm of hoedanigheid dan ook.
Bij constatering van welk gebruik dan ook zal aangifte worden gedaan.
Tevens zal een procedure worden gestart om de kosten te verhalen die hierop van toepassing zijn uit hoofde van de auteurswet.