Corne de Gatte
Wanneer ik door het poortje ben van mijn AH supermarkt staan rechts in het hoekje de aardappels,of ik ze nou wel of niet nodig heb ik moet daar altijd even kijken of er toevallig 'n piepertje bij staat waar ik iets lekkers mee kan doen
YEP!!!
mijn oog viel op de doorzichtige zak met de woorden
♦smaakvol culinair en gezond♦
nou is dat niet nieuw voor mij
ook al heeft de aardappel in de volksmond
de naam een dikmaker te zijn
voor mij niet....... ik weet beter
♦♦♦♦
maar goed ik nam het krakende zakje van het schap en lees:
Aardappel
van de maand
Corne de Gatte
Unieke langwerpige aardappeltjes met uitstekende smaak
Deze bijzonder gevormde vastkokende aardappeltjes hebben een nootachtige smaak en vinden hun oorsprong in de 18e eeuw
De naam '' Corne de Gatte'' betekent letterlijk Geitenhoorn
Geteeld in de Belgische landstreek 'Haspengouw'
Heerlijk om in de schil te koken of te bakken
♦♦♦♦
♦♦♦♦
♦♦♦♦
♦♦♦♦
♦♦♦♦
aardappeltjes in bak koud water zetten en na half uurtje met borstel schoon schrobben
droogmaken in theedoek en aan stukken snijden
in bakblik of ovenschaal leggen
hier en daar laurier blaadje tussen stoppen
besprenkelen met goede kwaliteit olijfolie
en voor mij is dat het vloeibare goud van ♥Kreta♥
strooi er grof zeezout met zongedroogde tomaat overheen en schuif het de voorverwarmde oven in op
225 graden
schep indien nodig enkele keren om
na ongeveer 30/35 minuten hebben de aardappeltjes 'n mooi kleurtje gekregen en zijn ze gaar
bij mij kregen ze nog een paar flinke draaien uit de pepermolen en 'n handje gedroogde
Herbes de Povence
♦♦♦♦
♦♦♦♦
♦♦♦♦
♦♦♦♦
onze gast aan tafel en wij vonden de gebakken ''geitenhorens'' voortreffelijk van smaak
en echt een aardappel om veel vaker te gebruiken in gerechtjes waarvoor een vast aardappel ras gewenst is.
♦♦♦♦
Fijne week wens ik jullie allemaal
en een bijzonder mooie en gezellige K(R)ONINGSDAG!!!
Liefs,Ger