Nostalgie en griesmeel dessert
wanneer ik aan griesmeel denk ben ik in gedachte terug in mijn kindertijd
wanneer we thuis griesmeel pap of pudding aten
ging daar wat zwartebessensaus overheen....
Maar als ons Moe(oma) de hele dag op visite kwam wanneer we jarig waren werd er een extra feestelijk dessert gemaakt
Wanneer de school uit was holden ik naar huis en bij het openen van de voordeur keek ik het eerste naar de kapstok of het zwarte hoedje van ons Moe daar lag
☺☺☺
In de keuken stond dan meestal een hele grote schaal vruchtengriespudding voor het geopende keukenraam om af te koelen
waar mijn moeder een aantal tot stijve pieken geklopte eiwitten doorheen gespateld had waardoor het geheel op een sneeuwlandschap leek
Gisteren kookte ik na lange tijd weer eens griesmeelpudding
maar zoals gewoonlijk te veel
ik vulde 3 dessertschaaltjes en overgoot die met het restje amarene-kersen
wat nog in de koelkast stond van zondag toen lieve vrienden hier aan de dis zaten
omdat ik week eerder jaartje ouder mocht worden
Door het restant van de nog hete griesmeelpudding klopten ik 2 ei gelen en storten die in de lage metalen boterkoekvorm
waar ik vandaag puntjes van sneed
even door de bloem wentelde en in klein beetje boter bakte in de koekenpan
wij aten het warm
schep eigengemaakte veenbessensaus smaakten daar heerlijk bij
Lieve groet
Ger